Hoe Cristiano Ronaldo bij Portugal meewerkt aan de generatiewissel

UEFA Nations League |

Cristiano Ronaldo heeft zondag twee keer gescoord tegen Zwitserland en is nog steeds goed bezig voor zowel club als land. En dat is maar goed ook, want de jonge Portugese spelers maken maar al te graag gebruik van zijn waardevolle adviezen om over een paar jaar de fakkel van hem over te nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een levende legende. Terwijl de meeste spelers van zijn leeftijd al met pensioen zijn, is de 37-jarige Cristiano Ronaldo nog lang niet van plan zijn schoenen aan de haak te hangen en is hij vastbesloten opnieuw geschiedenis te schrijven. Terwijl hij op clubniveau alles heeft gewonnen, moet hij met zijn nationale ploeg nog een wereldtitel veroveren. Als embleem van een nieuwe gouden generatie in Portugal wil de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar zijn ultieme droom waarmaken in Qatar. En als hij daar niet in slaagt, is de winnaar van Euro 2016 er in ieder geval op gebrand om zijn jonge teamgenoten voor te bereiden op de uitdagingen die hen te wachten staan als hij vertrekt.

Een voorbeeld om te volgen

Spelen naast een man die 117 doelpunten heeft gemaakt in 188 interlands, een wereldrecord tussen haakjes, is natuurlijk een zegen. Vooral als de man in kwestie aan negen grote toernooien heeft deelgenomen en nog steeds een grote honger naar trofeeën heeft. Meer dan wie ook, weet CR7 dat succes boven alles van het team afhangt. Een onmisbare waarde die hij zijn teamgenoten probeert bij te brengen. "Hij houdt ervan om iedereen samen te brengen en hij heeft me veel geholpen met mijn integratie in de ploeg. Hij is een voorbeeld voor het hele team. Hij is een geweldige kapitein en staat altijd klaar om advies te geven. Voor een Nations League-wedstrijd zei hij dat ik rustig moest blijven en ervan moest genieten", vertelde João Félix in het verleden aan Eleven Sports en World Soccer Magazine.

Cristiano Ronaldo staat zijn teamgenoten altijd met raad en daad bij en is in sommige opzichten de vervanger van coach Fernando Santos, zowel op als naast het veld. Met misschien nog meer legitimiteit. "Werken met iemand die die werkcultuur heeft, die professionaliteit, die mentaliteit, en in staat zijn om dicht bij hem te zijn, het heeft me veel geholpen", vertelde zijn clubteamgenoot Diogo Dalot aan Inside United magazine. "Hij is van een ander niveau, het is niet echt uit te leggen in woorden. Je moet er gewoon van genieten zolang het kan (...)", voegde hij er bewonderend aan toe. Net als Luis Figo voor hem wil de inwoner van Madeira het schip verlaten wanneer hij van mening is dat zijn matrozen perfect zijn opgeleid om in de juiste haven aan te meren. In de tussentijd zal de kapitein de aanval van de Seleção das Quinas blijven leiden.

Volg de wedstrijd Portugal - Tsjechië deze donderdag vanaf 20u45 op Eleven 2, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top