Udinese geeft ex-speler Andrea Sottil kans als trainer, Halaimia zegt Beerschot vaarwel

Serie A | Udinese wordt volgend seizoen getraind door Andrea Sottil, een ex-speler van de club voor wie het zijn eerste opdracht in de Serie A wordt. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 48-jarige Italiaan vervangt Gabriele Cioffi. Die nam in december ad interim over van de ontslagen Luca Gotti, wiens T2 hij was. Udinese beëindigde het seizoen op de twaalfde plaats.

Sottil ondertekende een contract tot 30 juni 2023, met optie op een extra seizoen. Het wordt voor de ex-verdediger een terugkeer naar de club waarvoor hij uitkwam tussen 1999 en 2003. In die periode speelde hij 115 wedstrijden (7 goals) en won de (opgedoekte) Intertoto (in 2000). 

Sinds eind vorig jaar trainde de vader van huidig Fiorentina-speler Riccardo Sotil de tweedeklasser Ascoli. Daarvoor was hij trainer in de Italiaanse derde en vierde afdeling. 

En in ons land zak Reda Halaimia niet mee met Beerschot naar 1B. De club bevestigt dat de zesvoudig Algerijns international volgend seizoen voor "een nieuwe sportieve uitdaging kiest".

De 25-jarige Halaimia kwam in de zomer van 2019 naar de Ratten en speelde meteen kampioen in 1B. In totaal droeg de rechterflankverdediger het shirt van Beerschot in 69 wedstrijden (een goal). Afgelopen seizoen was hij goed voor 27 matchen.

Beerschot bevestigt dinsdag ook het vertrek van Pierre Bourdin, daags nadat de Franse verdediger dat zelf had aangekondigd op zijn sociale media.

"Beerschot wil zowel Pierre als Reda bedanken voor het geleverde werk de afgelopen seizoenen. De club wenst beide verdedigers veel succes in de toekomst", klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top