Voor Laura De Neve is EK geslaagd met plaats in tweede ronde

Red Flames | Vijf jaar geleden moest Laura De Neve zich op het EK in Nederland nog tevreden stellen met een rol als bankzitter. Inmiddels is de verdedigster van landskampioen Anderlecht met 52 caps een vaste waarde in het elftal van bondscoach Ives Serneels. Er wordt onder meer op haar ervaring gerekend om de Red Flames volgend maand in Engeland door de groepsfase te loodsen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Er zal misschien wat stress zijn. Het blijft een groot toernooi en voor heel wat meisjes wordt het de eerste keer, voor anderen de tweede keer. Maar onze ambitie is duidelijk. We willen graag de tweede ronde halen. Dan zal ons EK geslaagd zijn", stelt De Neve dinsdag tijdens een persmoment op de stage van de Flames in het Luikse Aywaille.

In vergelijking met 2017 is de nationale ploeg volgens De Neve gegroeid. "We hebben stappen vooruitgezet. Zowel op het technische als fysieke vlak zijn we beter dan vier, vijf jaar geleden. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken en dat laten zien in Engeland. Wij willen een mooi resultaat gaan neerzetten en daar kijk ik wel naar uit."

De Red Flames spelen hun eerste wedstrijd in groep D op 10 juli in Manchester tegen IJsland. Daarna wachten favoriet Frankrijk (14 juli in Rotherham) en Italië (18 juli in Manchester). De top twee van de groep stoot door naar de kwartfinales.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top