NBA2K: Belg Badjian en Gameward verliezen halve finale van Frans kampioenschap

Esports | Onze landgenoot Bryan "Badjian" Badjie en de Gameward-organisatie verloren van Team LDLC in de halve finale van het NBA2K French Championship 2022. De competitie wordt gespeeld in het Pro-AM-format, waarbij elke speler de controle neemt over zijn virtuele tegenhanger. De beste Franse teams werden bijeengebracht in vier evenementen, met de play-offs van dit weekend als hoogtepunt. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Franse LDLC OL blijft maar nationale titels verzamelen. Slechts enkele weken na hun lentetitel op League of Legends in de LFL, bewees de organisatie uit Lyon zijn dominantie op een andere, minder populaire titel. In het nationale kampioenschap van het basketbalspel NBA2K wonnen de LDLC de grote finale van het circuit. Die finale eindigde op 2-1 tegen GK Esports, tweevoudig Europees kampioen.  


© French Basketball League

Ons land had ook een vertegenwoordiger in het toernooi. De Belg Badjian verdedigde opnieuw de kleuren van het Gameward-team, waarmee hij de halve finale haalde. Ondanks een moeilijke start van het seizoen in de eerste open, toen Gameward in de eerste ronde meteen uitgeschakeld werd, kon het team zich herpakken. Het hoogtepunt voor onze landgenoot was de nederlaag in de halve finale in het tweede evenement van het seizoen. De derde en vierde open op het circuit eindigden op een exit in de kwartfinale. Die resultaten bleken voldoende om zich te plaatsen voor de play-offs, waarvoor alleen de beste acht teams zich konden kwalificeren. 

Het was tegen titelverdediger Atlantide Wave dat Gameward zijn play-off avontuur begon. Die wedstrijd ging uiteindelijk niet door, omdat Atlantide Wave zich had teruggetrokken. Badjian en zijn teamgenoten stootten zo rechtstreeks door naar de halve finales van de bracket, tegen een LDLC OL dat net had gewonnen van GSK Esports. 

Met een nipte voorsprong van amper één punt in de laatste seconden won Gameward de eerste ronde, waarmee onze landgenoot goed begon aan de halve finale. Maar LDLC OL sloeg terug met een veel duidelijkere score in de tweede ronde: 63-42. Dat beloofde niet veel goeds voor de derde en laatste set van de wedstrijd. Jammer genoeg beëindigde de tegenstander van de Belg die met een voorsprong van 10 punten (59-69), en sleepte zo een plaats in de grote finale van het kampioenschap in de wacht. 

Badjian sluit zijn seizoen bij Gameward dus af met een mooie top 3-4 plaats. Het is nog niet zeker of de Belg bij de club zal blijven die al bijna twee jaar zijn thuisbasis is, maar een verlengd verblijf lijkt zo goed als zeker als je de resultaten en titels bekijkt die het team heeft behaald.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top