Engeland - Italië, of heruitgave van de EK-finale, is de blikvanger op speeldag 3 van Nations League

UEFA Nations League | De Nations League gaat van donderdag tot zaterdag verder met de derde speeldag in de groepsfase, die enkele smakelijke affiches serveert met als hoofdschotel Engeland-Italië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Groep 2 begint donderdag aan de derde speeldag van de groepsfase van de Nations League. Portugal en Tsjechië bekampen elkaar voor de eerste plaats, terwijl Zwitserland en Spanje op zoek gaan naar hun eerste overwinning dit jaar in de Nations League. Halverwege de campagne tekenen de krachtverhoudingen zich stilaan af. En hetzelfde geldt in de andere poules.

Frankrijk wil vliegende start nemen

Vrijdag heeft Frankrijk iets goed te maken in Oostenrijk. Op de vorige speeldag nam de regerend Nations League-kampioen immers een valse start tegen Denemarken, dat nu al vijf punten los staat van de ploeg van Didier Deschamps.

Daags nadien spelen Engeland en Italië in groep 3 een heruitgave van de laatste EK-finale. De Engelsen zullen gebrand zijn op revanche, vooral na het smadelijke verlies van de eerste wedstrijd in Hongarije. De Hongaren van hun kant mikken op een tweede stunt tegen grootmacht Duitsland.

Tot slot ontvangt Nederland in groep 4, waartoe ook België behoort, het Polen van Robert Lewandowski. De Beierse spits zal niet gehinderd worden door Virgil Van Dijk, die de rest van de maand niet meer in actie komt, maar beseft wel dat hij op zijn best zal moeten zijn om een resultaat te halen in het stadion van Oranje. Tegelijkertijd trappen de Rode Duivels hun partij af tegen een vertrouwde tegenstander van de laatste jaren: Wales.

Het programma van de derde speeldag van de Nations League op Eleven Sports:

Donderdag 9 juni

Vrijdag 10 juni

Zaterdag 11 juni

Volg de nieuwe campagne van de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top