Lierse geeft Pupe een (nieuwe) kans in het profvoetbal: “Dit is het moment waar ik al maanden op wacht"

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen heeft haar defensie versterkt met Joedrick Pupe. De 24-jarige centrumverdediger komt over van eerstenationaler Winkel Sport; waar hij vorig seizoen een onbetwiste titularis was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De West-Vlaming krijgt zo een nieuwe kans in het profvoetbal nadat hij er tussen 2016 en 2018 niet in slaagde om zich als jong talent door te zetten bij KV Kortrijk. Pupe trok dan maar naar het Nederlandse Almere City, maar ook daar kon hij - mede door blessures - niet helemaal tonen wat hij in z'n mars had.

De rijzige verdediger (1m90) zette daarop een stap terug naar het amateurvoetbal en speelde een sterk seizoen bij Winkel Sport. De scouts van Lierse Kempenzonen kregen Pupe op de radar en dat resulteerde nu in een eenjarig contract.

“Dit is het moment waar ik al maanden op wacht", vertelt Pupe op de officiële website van Lierse Kempenzonen. "Ik ben Lierse enorm dankbaar voor deze kans. Ik had mezelf voorgenomen om een jaar in eerste nationale te spelen en dan terug de stap te zetten naar het profvoetbal. Het is fijn om te horen dat geel-zwart mij al een tijdje op de radar had staan. Met mijn 1,90 meter ben ik vooral een kopbal sterke verdediger die een stevige tackel niet schuwt. Ik ben 100% gemotiveerd om dit avontuur aan te vatten! Laat het seizoen maar snel van start gaan.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top