Richard Carapaz slaat Tour over en richt zich op Vuelta

Wielersport | Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige Ecuadoriaan, die onlangs als tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje (19 augustus-11 september). "Dat is mijn hoofddoel voor de rest van het seizoen", zei Carapaz bij terugkeer in Ecuador. Hij reed vorig jaar wel de Tour en eindigde toen als derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Carapaz, die vorig jaar in de olympische wegrit het goud wegsnoepte voor de neus van Wout van Aert, moest in de Giro op de voorlaatste dag de roze trui afstaan aan Jai Hindley. De Australiër stelde in de afsluitende tijdrit door Verona de eindzege veilig. Carapaz, in 2019 winnaar van de Giro, moest genoegen nemen met de tweede plaats op 1:18 op Hindley.

De renner van Ineos Grenadiers gaat de komende vier weken in eigen land trainen, zei hij op een persconferentie in Quito. Carapaz wil in de aanloop naar de Vuelta, die op 19 augustus begint met een ploegentijdrit in Utrecht, de Ronde van Polen (30 juli-5 augustus) rijden.

Carapaz combineerde in 2020 en 2021 de Vuelta met de Tour. Hij stond vorig jaar in Parijs op het podium, samen met de Sloveense winnaar Tadej Pogacar en de Deen Jonas Vingegaard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top