‘Johnny English Strikes Again’ op VTM 2: hoe zou het nog zijn met Rowan Atkinson?

Films | VTM 2 zendt vanavond de actiekomedie ‘Johnny English Strikes Again’ uit, waarin Rowan Atkinson een knullige geheim agent speelt die terugkeert uit pensioen om een meesterhacker op te sporen. De acteur achter het iconische typetje Mr. Bean is op zijn 67ste nog lang niet aan zijn pensioen toe. Proximus Pickx somt op waar Atkinson dezer dagen zoal mee bezig is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dezer dagen kijkt de komiek hoogstwaarschijnlijk reikhalzend uit naar de release van ‘Man vs. Bee’, zijn slapstick comedyserie die mede uit zijn koker ontsproten is en waarin hij zelf de hoofdrol speelt. De reeks verschijnt op 24 juni op Netflix.

De opzet van de serie lijkt op het eerste gezicht poepsimpel, net als bijna alle andere films en tv-shows van Rowan Atkinson. Trevor (Atkinson) krijgt een nieuwe baan, waar hij zich continu ergert aan een bij. Hij wil het insect koste wat het kost dood, maar zijn pogingen zijn steeds vruchteloos. Uiteindelijk moet hij voor de rechtbank verschijnen, waar hij terechtstaat wegens sabotage van eigendommen tijdens zijn poging om de bij te doden.

Hoewel de plot eenvoudig is, is de situationele komedie, en vooral de dialogen en het non-verbale van Rowan Atkinson zoals gewoonlijk geniaal. Bij momenten wordt gerefereerd aan ander werk van Atkinson, hetgeen nostalgische kijkers zeker zullen smaken.

In de trailer staat Atkinson zingend en dansend onder de douche – een knipoog naar de beroemde badkamerscène uit ‘Johnny English’, de eerste film van de trilogie, waarin English zijn assistent Bough vraagt om een DVD af te spelen voor een volle zaal, waarna Bough de verkeerde DVD afspeelt en het publiek een dansende en zingende English te zien krijgt.

Maar er zit ook een diepere, emotionele laag verweven in ‘Man vs. Bee’: het is tevens het verhaal van een vader die faalt om zijn beloften tegenover zijn familie na te komen. Hoe? Dat moet je zelf maar ontdekken, vanaf 24 juni op Netflix.

'Wonka'

Daarnaast was Atkinson de voorbije maanden in de weer met de opnames voor ‘Wonka’, een prequelfilm op het kinderboek ‘Charlie and the Chocolate Factory’ van Roald Dahl. Deze musicalfilm van Warner Bros. zou op 23 december volgend jaar in de zalen verschijnen.

De prequel draait rond het leven van de jonge Willy Wonka en zijn avonturen die voorafgaan aan de opening van zijn chocoladefabriek. Timothée Chalamet speelt de hoofdrol van Willy Wonka en zal dus zijn zangkunsten etaleren op het grote scherm. Hugh Grant kruipt in de huid van een Oempa Loempa en ook Atkinson heeft een (ongespecificeerde) bijrol in de film.

Bekijk ‘Johnny English Strikes Again’ vanavond om 20u35 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top