De laatste voorbereidingen op de Tour volgen in de Baloise Belgium Tour, Ronde van Slovenië en Route d'Occitanie

Wielersport | De derde week van juni wordt een volgepakte periode op de wielerkalender. Terwijl in deze maand veel renners ervoor kozen om in de Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland hun vorm wat te finetunen, zijn er elders nog mogelijkheden met de Baloise Belgium Tour, de Ronde van Slovenië en de Route d'Occitanie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voor ieder wat wils in Baloise Belgium Tour

De Baloise Belgium Tour wordt dit jaar op woensdag 15 juni op gang getrapt in het Oost-Vlaamse Merelbeke. De Ronde van België biedt een gevarieerd parcours aan met vlakke ritten, heuvelachtige etappes en een tijdrit. Deze vijfdaagse, die op 19 juni eindigt in Beringen, biedt dus voor ieder wat wils. Op zaterdag vindt de koninginnenrit in en rond Durbuy plaats, met in totaal 24 beklimmingen en bijna 3.000 hoogtemeters.

Een dag later al kennen we de opvolger van Remco Evenepoel, winnaar van de twee voorgaande edities. Evenepoel zal dit jaar zijn titel niet verdedigen. Hij heeft zijn pijlen gericht op andere wedstrijden dit jaar. Maar niet getreurd, de Baloise Belgium Tour zal toch nog schoon volk op de been brengen met o.a.  Fabio Jakobsen, Arnaud De Lie, Jasper Philipsen, Tim Wellens, Sam Bennett, Florian Vermeersch, Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Florian Sénéchal. Zeven World Tour-teams zullen aan de start verschijnen.

Volg de Baloise Belgium Tour van 15 tot 19 juni op Eurosport 1.

Pogacar voor glorie in eigen land

Ook op 15 juni gaat de 28ste Ronde van Slovenië van start. Deze rittenkoers heeft de voorbije jaren aan populariteit gewonnen dankzij ene Tadej Pogacar. Net als vorig seizoen zal de Sloveens kampioen zijn conditie voor de Ronde van Frankrijk opbouwen in eigen land. De Ronde van Slovenië bestaat dit jaar uit één vlakke rit, drie heuveletappes en een bergrit.

De vierde etappe zal met rood aangekruist staan bij Pogacar en co. In die voorlaatste rit ligt de finish namelijk op de beklimming naar skistation Velika Planina. Dit is een klim van net iets meer dan acht kilometer. Pogacar zal concurrentie krijgen van onder meer landgenoot Matej Mohoric, Damiano Caruso en Jay Vine. Bij de spurters wordt het uitkijken naar Tim Merlier en Dylan Groenewegen.

Volg de Ronde van Slovenië van 15 tot 19 juni op Eurosport 1.

Derde keer Quintana in Route d'Occitanie?

Van 16 tot 19 juni vindt daarnaast ook nog in het zuidwesten van Frankrijk de 46ste editie plaats van de Route d'Occitanie (voorheen de Route du Sud). Tweevoudig ex-winnaar Nairo Quintana zal hier zijn benen komen testen. Deze vierdaagse race start vanuit Séméac (Hautes-Pyrénées) en komt aan in Auterive (Haute-Garonne). Op de voorlaatste dag belooft de derde etappe tussen Sigean en Les Angles spektakel op te leveren. Dan staan er liefst drie beklimmingen van eerste categorie op het programma.

Volg de Route d'Occitanie van 16 tot 19 juni op Eurosport 2 FR, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top