Ook in eigen huis kunnen Red Dragons niet winnen van Estland

Sport | De Belgische nationale volleymannen hebben zondag hun vierde groepswedstrijd in de European Golden League verloren.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Red Dragons (FIVB 26) gingen in de Lange Munte in Kortrijk met 3-0 (25-17, 25-22, 25-21) onderuit tegen Estland (FIVB 48). In Tartu werd er eerder deze week reeds met 3-1 verloren. Voor de Belgen staat de teller nu op drie nederlagen in vier duels, met een derde plaats in de stand als gevolg, met drie punten. Dat zijn er negen minder dan leider Tsjechië en daardoor is de Final Four niet meer bereikbaar.

Onze landgenoten begonnen het toernooi vorige week in Aalst met een 3-0 (25-16, 27-25, 25-16) overwinning tegen Letland (FIVB 49). Dat was de eerste wedstrijd van Emanuele Zanini als bondscoach van de Red Dragons, de ervaren Italiaan die in januari werd aangesteld aan het hoofd van de nationale ploeg. Nadien volgde een 3-0 (26-24, 25-16, 25-12) nederlaag in en tegen Tsjechië (FIVB 30).

De Dragons spelen komende woensdag opnieuw tegen de Tsjechen, telkens in de Kortrijkse Lange Munte. Op 11 juni sluiten ze de campagne af met een trip naar Letland.

Aan het einde van de zes wedstrijden plaatst de beste ploeg uit elk van de drie groepen zich voor de Final Four in Kroatië. De Kroaten zijn automatisch gekwalificeerd, dus als zij hun groep winnen doet de beste runner-up (over alle poules heen) ook mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top