Noodweer - Regio Landen zwaar getroffen door onweer

Nieuws | Het onweer en de zware regenval hebben zondagnamiddag lelijk huisgehouden in het oosten van Vlaams-Brabant. Vooral de streek rond Landen heeft het daarbij zwaar te verduren gekregen. Het station is ondergelopen, net als een groot deel van deelgemeente Waasmont. De gemeentelijke crisiscel is samengeroepen, zo meldt burgemeester Gino Debroux.

Door Belga

Deel dit nieuws

De brandweerkorpsen van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant-Oost hebben zondagnamiddag zo'n 200 oproepen gekregen voor het noodweer. Rond Leuven viel de overlast mee. In Herent liep de tunnel onder de spoorweg onder water en in Bertem was er op verschillende plaatsen wateroverlast. Het gemeentebestuur liet dan ook weten dat er zandzakjes ter beschikking werden gesteld.

Het was echter in het Hageland, en dan voornamelijk rond Landen en Zoutleeuw, dat de regen voor de grootste problemen zorgde. Zowel het centrum van Landen als de deelgemeenten Walshoutem en Waasmont kwamen onder water te staan. Burgemeester Gino Debroux riep in de loop van de namiddag dan ook de gemeentelijke crisiscel samen.

"Onze arbeiders en het personeel van de hulpdiensten kunnen zelf moeilijk de kritieke plaatsen bereiken", aldus de burgemeester. "We coördineren de hulpverlening en grijpen in volgens prioriteiten van de ergst getroffen plaatsen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top