Kalle Samooja wint European Open, Thomas Detry eindigt op 29e plaats

Sport | Met een ultieme ronde van 72 slagen is Thomas Detry zondag 29e geworden in de European Open (DP World Tour/1.750.000 euro), die plaatsvond op de Green Eagle-golfbaan in het Duitse Winsen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Detry, die voor de aanvang van de slotronde op de 31e plaats stond, nam net zoals op dag drie een valse start met twee bogeys op de eerste twee holes. Na een birdie en een bogey putte hij vervolgens drie birdies weg. Op de achttiende en laatste hole, een 473 meter lange par-5, liet hij de kans op een beter klassement nog uit de handen glippen, nadat hij bij zijn tweede slag de bal in het water zag verdwijnen, iets wat hem een bogey kostte.

Met zijn totaalscore van 291 slagen, drie boven par, maakte de 29-jarige Brusselaar twee plaatsen winst. In de eindstand telt hij negen slagen meer dan de Fin Kalle Samooja, die zich de beste toonde en twee slagen beter deed dan de Nederlander Wil Besseling.

Samojaa, die aan zijn eerste succes toe is op het European Tour-golfcircuit, lukte de remonte van de week. Zo stond hij voor de aanvang van de slotronde nog op een gedeelde 22e plaats. Met een ultieme foutloze slotronde van 64 slagen, acht onder par, zette hij de beste ronde van de dag neer en beten alle spelers de tanden stuk op zijn eindscore van 282 slagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top