Deze Polen zullen het de Rode Duivels moeilijk maken

UEFA Nations League |

De Belgische nationale ploeg neemt het in zijn tweede Nations League-wedstrijd in eigen land op tegen Polen. Hier zijn de spelers voor wie de Duivels op hun hoede moeten zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rode Duivels moeten het voor deze wedstrijd tegen de ‘Witte Adelaars’ stellen zonder topdoelman Thibaut Courtois. Ook in de  aanval zijn we mogelijk verzwakt: de aanwezigheid van sterkhouder Romelu Lukaku is er onzeker aangezien hij al na een halfuur geblesseerd moest afdruipen in het Belgische debacle tegen Nederland. Belgisch bondscoach Roberto Martinez zal zijn strategie moeten aanpassen als hij in deze wedstrijd een kans op winst wil maken. En bovenal zal hij moeten oppassen dat zijn team enkele zeer fitte Poolse spelers onder bedwang kan houden.

Veel vuurkracht

De aanvoerder van Polen, Robert Lewandowski, is en blijft een bedreiging. Met niet minder dan 35 doelpunten in de Bundesliga, in evenveel wedstrijden, blijft de spits zijn reputatie alle eer aandoen. In de wedstrijd tegen Wales (met 2-1 gewonnen door de Polen) was hij een solide speler, met een assist voor het tweede Poolse doelpunt. Het was moeilijk de bal van hem af te pakken, en nog moeilijker te verdedigen tegen zijn formidabele techniek. De verouderende defensie die aan Belgische zijde zo bekritiseerd wordt, zal zeer sterk uit de hoek moeten komen om aan dit aanvallende geweld enig weerwerk te bieden.

Het verdedigende trio met Vertonghen-Boyata-Alderweireld mag daarnaast ook de jonge talenten in het Poolse elftal niet onderschatten. Jakub Kaminski, pas 20 jaar oud, speelde een beslissende rol in de laatste Nations League-wedstrijd. Deze jonge belofte is behoorlijk snel, en kan op de linkervleugel zeer dreigend uit de hoek komen. Maar ook de acrobatische spits Karol Swiderski – gekenmerkt door zijn lichte, maar zeer accurate schoten – moet worden genoemd. Een overdaad aan offensieve dreigingen dus, die het de Rode duivels en hun coach uitermate lastig kunnen maken.

Bekijk België - Polen op woensdag 8 juni om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top