Jago Geerts moet GP-zege nipt aan Fransman Vialle laten

Auto-moto | Jago Geerts (Yamaha) is er in de MX2-klasse net niet in geslaagd de Grote Prijs van Frankrijk, de tiende van negentien manches voor het WK motorcross te winnen. De 22-jarige Kempenaar werd op het circuit in Ernée twee maal tweede. De Franse WK-leider Tom Vialle (KTM) won de eerste reeks en werd derde in de tweede reeks. Dat volstond voor de GP-overwinning.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Fransman Thibault Benistant (Yamaha) won de tweede reeks en eindigde derde in de Grote Prijs. Liam Everts (KTM) werd zesde in de Grote Prijs, na een zesde en een zevende stek in de reeksen. Florent Lambillon (Suzuki) finishte als 20e en 18e en kwam niet verder dan een 22e plaats in de eindstand.

Vialle (427 ptn) breidt zijn voorsprong in de WK-tussenstand met één extra puntje uit. Geerts (416 ptn) volgt als eerste achtervolger op elf punten. Liam Everts is twaalfde met 145 punten, Florent Lambillon 43e met 4 punten.

In de MXGP won de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) eerder op de dag de eerste reeks. Brent Van Doninck (Yamaha) werd knap derde. De tweede reeks start om 17u10.

De volgende Grote Prijs staat volgende week zondag op het programma, in het Duitse Teutschenthal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top