BMW wint 24 Uren van Spa-Francorchamps voor motoren, Xavier Siméon valt net naast podium

Auto-moto | De BMW van de Duitser Markus Reiterberger, de Oekraïner Illya Mykhalchyk en de Fransman Jérémy Guarnoni heeft de 24 Uren van Spa-Francorchamps voor motoren, de tweede manche van het WK uithouding voor motoren, gewonnen. Xavier Siméon viel als vierde net naast het podium.

Door Belga

Deel dit nieuws

De race werd vanmorgen om 10u17 stilgelegd vanwege een grote hoeveelheid olie op de piste. Uiteindelijk werden nadien de laatste zestien minuten nog afgewerkt, waarvan acht onder groene vlag.

Reiterberger, Mykhalchyk en Guarnoni kenden een vlekkeloze race en finishten met acht ronden voorsprong op de Kawasaki van de Fransen Alan Techer, Grégory Leblanc en Loïc Arbel. Xavier Siméon (Suzuki), die reed aan de zijde van de Fransen Gregg Black en Sylvain Guintoli, verloor na de herstart de derde plaats nog aan de Honda van de Australiër Josh Hook, de Brit Gino Rea en de Fransman Mike Di Meglio. Het was Rea die Siméon voorbijstak. De Brusselaar strandde uiteindelijk op vijf tienden van het podium.

Loris Cresson en Vincent Lonbois (Kawasaki) finishten als 22e na verschillende technische problemen doorheen de nacht. Ze werden in elfde in de Superstock-categorie. Net achter hen eindigden Gian Mertens en Gian Piero Bianco (Suzuki). Cöme Geenen, Yan Ancia en Nicky Dewit (Suzuki) werden 31e, Arnaud De Kimpe en David Drieghe (Kawasaki) 32e en laatst geklasseerde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top