De Belgen zullen hun niveau moeten opkrikken tegen Polen

Rode Duivels |

De Rode Duivels nemen het op woensdag 8 juni in het Koning Boudewijnstadion op tegen Polen. Na hun debacle tegen Nederland hebben de mannen van Roberto Martinez veel werk te verzetten als ze tegen de Polen, die in goede vorm verkeren, willen winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het zeer slechte resultaat tegen Nederland (1-4) van afgelopen vrijdag is België niet gerust over zijn toekomst in de Nations League. Maar ondanks hun huidige laatste plaats in groep 4 zetten de Duivels en hun coach de zaken in perspectief. Kevin De Bruyne relativeerde onomwonden het belang van de hele Nations League in een reactie aan VTM: “Voor mij is de competitie niet belangrijk. Dit zijn vriendschappelijke wedstrijden. Trouwens, iedereen heeft een lang en moeilijk seizoen gespeeld.”

Na de eerste match in deze reeks van vier wedstrijden verduidelijkte Roberto Martinez zelf de ambities van de nationale ploeg: “Vandaag waren we ons aan het voorbereiden op de wereldbeker. Laten we dat niet vergeten. We hebben nog 17 dagen samen om ons voor te bereiden op deze afspraak. In juni en dan in september (...) Onze rol is om de spelers klaar te krijgen voor het WK.” Het is duidelijk dat de verwachtingen van België in deze Nations League niet erg hoog zijn. Maar met de wereldbeker van 2022 nog maar een paar maanden verwijderd, is elke wedstrijd belangrijk ter voorbereiding.

Polen in topvorm

Een paar dagen voor de Belgisch-Nederlandse derby speelde Lewandowski’s Polen zijn eerste groepswedstrijd tegen Wales. Na een 0-1 achterstand slaagden de Polen erin de trend om te buigen. De jonge Jakub Kaminski bracht zijn ploeg in de 72ste minuut terug in de wedstrijd, voordat Karol Swiderski net voor het laatste fluitsignaal een einde aan de spanning maakte. Eindstand: 2-1. De Polen veroverden daarmee niet alleen de eerste plaats in groep 4, maar ze toonden ook hun karaktersterkte en stuurden een waarschuwing naar de nonchalante Belgen.

Na 25 minuten spelen tegen Oranje verloren de Belgen Lukaku met een blessure. Zijn aanwezigheid tegen de Oost-Europeanen komt daarmee in gevaar. Zonder hem zal België zijn spelsysteem moeten herbekijken. Maar oplossingen zijn mogelijk. “Zonder Lukaku zien we dat we andere oplossingen moeten zoeken”, weet de Belgische coach. Trossard heeft die rol goed vervuld. Uiteindelijk zal België gewoon zijn spel moeten verbeteren tegen Polen, maar het zou ook een kans kunnen zijn om volop op de jeugd te vertrouwen. Met jongeren als Onana, en zekerheden als Batshuayi, kunnen de Rode Duivels oplossingen vinden. Het valt nog te bezien of dit voldoende zal zijn…

Bekijk België - Polen op woensdag 8 juni vanaf 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top