Kroonprins Charles dankt koningin Elizabeth voor 70-jarige toewijding

Muziek | De Britse kroonprins Charles heeft zijn moeder koningin Elizabeth II zaterdagavond bedankt voor haar decennialange inzet en dienstbaarheid aan het Verenigd Koninkrijk. "Namens ons allen wil ik eer betuigen aan uw levenslange onbaatzuchtige dienst", verklaarde de 73-jarige Charles.

Door Belga

Deel dit nieuws

Elizabeth zelf was zaterdagavond niet aanwezig op het groot jubileumconcert ter ere van haar platina jubileum. Ze zei te vermoeid te zijn om de concerten bij te kunnen wonen.

"De omvang van de festiviteiten van vanavond en de stortvloed aan warmte en genegenheid tijdens dit jubileumweekend is onze manier om u te bedanken - vanwege uw familie, het land, het Gemenebest en eigenlijk de ganse wereld", verklaarde Charles.

"We denken aan alles dat u gedaan hebt om het Gemenebest tot een belangrijke kracht voor het goede te maken. U schrijft nog steeds geschiedenis", ging Charles verder. "Uwe majesteit, u bent aan onze zijde in moeilijke tijden. En u brengt ons samen om momenten van trots, geluk en vreugde te vieren."

"U beloofde uw hele leven te dienen en dat blijft u doen. Dat is waarom we hier zijn. Daarom vieren we vanavond feest", aldus nog Charles. "Dat, Uwe Majesteit, is waarom we dank u zeggen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top