Cori Gauff ondanks verlies blij met eerste finale op Roland Garros: "Dit geeft vertrouwen"

Sport | De beloftevolle Amerikaanse Cori Gauff verloor zaterdag de finale van het grandslamtoernooi van Roland Garros tegen 's werelds nummer een Iga Swiatek met 6-1 en 6-3. Het was voor Gauff "een opluchting" om voor het eerst een grandslamfinale gehaald te hebben.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het geeft me vertrouwen. Toen ik 15, 16, 17 jaar oud was voelde ik de druk om een grandslamfinale te bereiken. Nu ik erin geslaagd ben, voel ik me opgelucht", aldus Gauff, 18 jaar sinds twee maanden.

Gauff maakte naam en faam door in 2019 op 15-jarige leeftijd Venus Williams te verslaan in de eerste ronde van Wimbledon. Ze schopte het toen tot de achtste finales. In Parijs zette ze haar beste prestatie tot nog toe op een Grand Slam neer.

"Ik was niet zenuwachtig in het begin van de partij. Logischerwijs werd ik dat na de eerste twee verloren games wel. Na verlies in de eerste set keerde ik terug met een andere ingesteldheid. Ik moet bekennen dat Swiatek simpelweg te sterk was vandaag", analyseerde Gauff.

"Nu ik haar niveau gezien heb in een reeks van 35 gewonnen wedstrijden, weet ik wat me te doen staat", concludeerde het talent.

Dankzij haar prestaties in de Franse hoofdstad stijgt Gauff maandag naar de dertiende plaats op de wereldranglijst, haar beste klassering ooit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top