Lichaam dat in Geleen werd aangetroffen is van Gino, bevestigt politie

Nieuws | Het lichaam dat zaterdagochtend bij een woning in het Nederlands-Limburgse Geleen werd aangetroffen, is wel degelijk van de negenjarige Gino. Dat heeft de politie zaterdagnamiddag meegedeeld op een persconferentie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eerder had de politie al gezegd er ernstig rekening mee te houden dat het gevonden lichaam van de vermiste jongen was. Op een persconferentie in het hoofdkantoor van de politie Limburg, in Maastricht, werd dit ook bevestigd.

Gino was sinds woensdagavond vermist. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige man uit Geleen in zijn woning opgepakt. Hij was vrijdag in beeld gekomen als verdachte, zegt de politie. Op zijn aanwijzing kon het lichaam van Gino worden gevonden.

Politie en justitie gingen zaterdag tijdens de persconferentie niet in op verdere vragen. Wel werd aangegeven dat er twee plaatsen zijn waar onderzoek wordt gedaan: de woning van de verdachte en de plaats waar het lichaam van de jongen is gevonden.

De verdachte zal volgende week worden voorgeleid. Hij is bekend bij de politie, maar verder wordt er niets meegedeeld over de achtergrond van de man.

De 9-jarige Gino woonde in Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade. Volgens een andere zus ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlakbij zijn logeeradres. Daarna was hij spoorloos verdwenen.

Over de doodsoorzaak kan nog geen duidelijkheid worden gegeven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top