Kylian Mbappé mist duel tegen Kroatië, Raphaël Varane moet passen voor aankomend drieluik

UEFA Nations League | Daags na de 1-2 nederlaag tegen Denemarken in hun openingsmatch in groep A van de Nations League likt wereldkampioen Frankrijk zijn wonden. Zaterdag lekte uit dat zowel Kylian Mbappé als Raphaël Varane verstek moeten laten gaan voor de partij van maandag tegen vicewereldkampioen Kroatië.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mbappé heeft te veel last van een knieblessure nadat hij woensdag op training een trap moest incasseren. Desondanks startte hij toch in de basis tegen de Denen, maar de pijlsnelle aanvaller moest halfweg noodgedwongen de strijd staken. Medische tests op zaterdag wezen uit dat hij niet tijdig fit geraakt voor de heruitgave van de WK-finale van 2018.

Ook Varane moet door blessureleed passen voor de confrontatie in Split. Hij liep tegen Denemarken net voorbij het uur een kleine blessure op aan de hamstring, waardoor hij vervangen moest worden.

De centrale verdediger van Manchester United moet nu tien dagen rust nemen. Liverpool-speler Ibrahima Konaté lost hem af in de selectie van les Blues. Varane mist bijgevolg naast Kroatië ook de verplaatsing naar Oostenrijk op 10 juni en de thuismatch tegen de Kroaten op 13 juni.

Mbappé blijft in tegenstelling tot Varane wel bij de selectie. Het goudhaantje van Paris Saint-Germain zou opnieuw van de partij moeten zijn na de ontmoeting van maandag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top