UEFA biedt excuses aan voor chaos bij finale in Parijs

UEFA Champions League | De UEFA heeft in een persbericht haar excuses aangeboden voor de wantoestanden tijdens de finale van de Champions League, vorige week zaterdag in het Stade de France in Parijs. "Dit mag nooit meer gebeuren", zo klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

De finale tussen Liverpool en Real Madrid begon met ruim een halfuur vertraging doordat een groot aantal fans voor de toegangspoorten vast bleven staan. Op beelden was te zien hoe fans zonder ticket zich een weg naar binnen zochten. De Franse politie maakte veelvuldig gebruik van traangas. Er werden meer dan 100 mensen gearresteerd, 230 personen raakten gewond.

De UEFA maakt in haar statement bekend te "betreuren" wat er die avond gebeurde. "Geen enkele voetbalfan mag in deze situatie gebracht worden. Het waren pijnlijke en angstaanjagende gebeurtenissen", aldus de UEFA.

Onder meer Liverpool eiste de voorbije week excuses van de Europese voetbalbond. Eerder maakte de UEFA al bekend dat er een onafhankelijk onderzoek kwam naar de gebeurtenissen in het Stade de France.

De finale werd eerder dit jaar verplaatst van Sint-Petersburg naar Parijs vanwege de Russische inval in Oekraïne. Real Madrid won de eindstrijd dankzij een goal van Vinicius en een sterk optreden van Thibaut Courtois met 1-0.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top