Regering neemt steunmaatregelen voor dienstverplaatsingen met eigen auto

Nieuws | De federale regering heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om de prijs van diesel en benzine te drukken voor mensen die voor hun werk verplaatsingen moeten maken met hun eigen wagen. Zo worden werkgevers met een fiscale stimulans aangemoedigd de vergoeding op te trekken tot het maximale bedrag of zelfs daarboven.

Door Belga

Deel dit nieuws

De prijzen aan de pomp swingen al een hele tijd de pan uit. Voor mensen die zonder tankkaart hun wagen nodig hebben voor hun werk - denk aan thuisverplegers, poetshulpen of mensen met commerciële functies - hebben die stijgingen een serieuze impact op de koopkracht, verklaarde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vandaag na afloop van de ministerraad. "Zij worden twee keer geraakt door de hoge prijzen." Hij herinnerde eraan dat de prijs vorig jaar 1,5 euro per liter bedroeg. Nu is dat 2,4 euro per liter.

Daarom neemt de regering drie maatregelen die de schok wat moeten dempen. Ze had daarvoor een bedrag van 30 miljoen euro opzijgezet. Zo voert ze de indexering van de forfaitaire onkostenvergoeding voor dienstverplaatsingen nu al door. Normaal gezien gebeurt dat in juli. En de indexering zal ook gelden met terugwerkende kracht tot maart. Bovendien zal de indexering voortaan vier keer per jaar gebeuren. Dat moet helpen prijsstijgingen sneller te compenseren.

Het is ook de bedoeling dat werkgevers gestimuleerd worden met hun vergoeding zo dicht mogelijk naar het maximale bedrag te gaan, of er zelfs over, lichtte minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) toe. De regering voorziet een fiscale stimulans die toeneemt naarmate de vergoeding dichter bij dat maximum komt. Indien een werkgever vandaag 20 cent per kilometer geeft en dat optrekt naar het maximum (40 cent), dan betekent dat voor twee verplaatsingen van 15 kilometer voor de werknemer 6 euro extra, rekende Van Peteghem voor.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top