Deze series werden gered door hun fans en hoe hebben ze dat gedaan?

Series |

Is er een ergere teleurstelling dan een succesvolle serie die plots ophoudt? Het is de harde wet van de popcultuur: al onze favoriete series kunnen door de zenders of mediaplatformen zomaar worden geannuleerd. Maar sommigen zijn wonderbaarlijk gered dankzij de ongelooflijke mobilisatie van fans. Proximus Pickx stelt je enkele reeksen voor die dankzij hun fans toch nog een vervolg kregen, en hoe ze dat hebben klaargespeeld. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sense 8

‘Sense 8' is ongetwijfeld een schoolvoorbeeld van een serie die ternauwernood aan afgelasting is ontsnapt. Na twee seizoenen besloot het streamingplatform Netflix namelijk geen vervolg te breien aan het fantastische plot rond de Wachowski's. In deze serie zijn 8 mannen en vrouwen door vreemde krachten en visioenen met elkaar verbonden. Wat de streamingsgigant niet had voorzien, was dat 'Sense 8' erin was geslaagd een zeer indrukwekkende gemeenschap van fans rond zich te verzamelen. Deze fanbase besloot zich te mobiliseren om de serie te redden, eerst via de hashtag #RenewSense8 op sociale media, en vervolgens door een onlinepetitie te lanceren. Deze druk deed Netflix uiteindelijk buigen, waardoor de fans een 2 uur durende slotaflevering kregen zodat alle verhaallijnen van 'Sense8' naar behoren konden worden afgerond. Fans kregen met andere woorden een waardig einde van de serie, maar het behoedde hen niet voor teleurstelling, want sommigen konden zich helemaal niet vinden in dat slot...

Ontdek ‘Sense 8’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Brooklyn Nine-Nine

De komedieserie 'Brooklyn Nine-Nine' moest hetzelfde lot ondergaan. De serie vertelt het verhaal van het waanzinnige dagelijkse leven van een groep politieagenten in New York, de ene nog vertederender dan de andere in hun vervelende maniertjes. FOX, de producent van de serie, kondigde in 2018 na 5 seizoenen de annulering ervan aan. Maar fans van hoofdpersonages als Jake Peralta en Amy Santiago waren verontwaardigd en startten een campagne, waar beroemdheden als Lin-Manuel Miranda, Seth Meyers en Mark Hamill zich bij aansloten. En de reactie maakte wel degelijk iets los want verschillende zenders deden het aanbod om de rechten van de serie te kopen en nieuwe seizoenen te produceren. Helaas zal de serie binnenkort eindigen, na het 8ste seizoen. Aan alles moet een eind komen…

Ontdek ‘Brooklyn Nine-Nine’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Lucifer

De serie 'Lucifer' flirtte ook met de annulering. De serie die de avonturen van Lucifer Morningstar vertelt, raakte bijna verketterd. Na drie seizoenen over de aardse avonturen van Hollywoods meest sexy duivel, kondigde FOX het einde van de fantasyserie aan. De kijkcijfers waren blijkbaar teleurstellend. Fans lieten het er niet bij zitten en begonnen de hashtag #SaveLucifer op sociale media te verspreiden. De actie wierp zijn vruchten af, want streaminggigant Netflix heeft gehoor gegeven aan de oproep. Het kocht de rechten van de serie en liet het lopen tot seizoen 6, dat het laatste is van Lucifers avonturen.

Ontdek ‘Lucifer’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Buffy the Vampire Slayer

Je wist het misschien niet, maar 'Buffy the Vampire Slayer' is ook een van de series die wonderbaarlijk ontsnapt is aan annulering. In feite was het een echte financiële strijd om 'Buffy' te redden. Destijds zond de The WB, de zender van studio Warner Bros., de serie uit tot het vijfde seizoen, maar de zender vond dat de serie zijn hoogtepunt had bereikt en het niet waard was om een salarisverhoging aan de cast en crew te geven. Uiteindelijk was het United Paramount Network (UPN) die in de geldbuidel tastte en de vampierenserie nog twee extra seizoenen schonk. Het waren niet de fans die 'Buffy the Vampire Slayer' hebben gered, maar hun enthousiasme voor de show trok de aandacht van financiële investeerders en leidde er toe dat de show een tweede adem kreeg, en dat is goud waard.    

Sanditon

Power to the fans! Dat kan je ook zeggen bij ‘Sanditon’ want het is dankzij de campagne van ijverige fans dat het hachje van deze Britse serie werd gered. Het weelderige kostuumdrama, naar de laatste, onvoltooide roman van Jane Austen en geadapteerd door Andrew Davies (‘House of Cards’, ‘Bridget Jones’s Diary’), was bij ons op BBC First te zien en werd door ITV al na één seizoen afgevoerd. Maar dat was dan zonder de trouwe schare fans gerekend, de Sanditon Sisterhood. Ze zette een stevige internationale campagne op en na allerlei acties op sociale media kregen ze de producenten zo ver om niet een maar zelfs twee extra seizoenen te spinnen aan hun favoriete serie. Ook opvallend: omdat Theo James afhaakte als hoofdrolspeler Sidney Parker moest de serie voor die extra seizoenen op zoek naar een nieuwkomer en werden er bijgevolg ook verschillende nieuwe personages gecreëerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top