Van zero tot hero: deze internationale sterren begonnen hun carrière in 'Neighbours'

Series | Je hebt je ongetwijfeld wel eens afgevraagd hoe het nu zou zijn met de acteurs uit je favoriete oude televisiereeksen. Of, omgekeerd, wat de eerste rol van je favoriete acteurs was? Proximus Pickx richt de schijnwerpers vandaag op de cast van 'Neighbours'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Neighbours' ging in maart 1985 in première op de Australische commerciële televisiezender Seven voordat het na enkele jaren verhuisde naar het concurrerende en eveneens commerciële Network 10. Al gauw kende de reeks internationaal succes, de eerste aflevering op de toenmalige BRT werd uitgezonden in oktober 1988. De serie liep tot midden 2021 op Eén en verhuisde daarna naar VTM2, waar het nu nog wordt uitgezonden.

De fictiereeks vertelt het verhaal van het dagelijks leven van een aantal inwoners in de buitenwijken van Melbourne. Drie families, de Ramsays, de Robinsons en de Clarks, wonen in een doodlopende straat. De eerste twee families zijn al jarenlang rivalen, wat voor een aantal amusante situaties in de serie zorgt. Maar wist je dat deze reeks ook verantwoordelijk is voor de doorbraak van enkele populaire acteurs van vandaag?

Margot Robbie

Je zou het niet zeggen maar Margot Robbie, nu een vaste waarde in Hollywood, begon haar carrière in 'Neighbours'. De Australische actrice debuteerde in 2008 in de soap en speelde uiteindelijk vier jaar lang de rol van Donna Freedman. Uiteindelijk verliet ze de reeks om een carrière in Hollywood na te jagen. Inmiddels weten we dat ze daarin met verve geslaagd is: zo speelde ze in 2013 de hoofdrol in 'The Wolf of Wall Street', een film die haar een nominatie voor beste debutant opleverde bij de MTV Movie Awards. Daarna speelde ze in een reeks succesvolle films, waaronder 'Diversion', 'Tarzan' en 'Suicide Squad'. Momenteel kijken fans van Robbie uit naar 'Barbie', waarvan de release gepland is voor 2023.

Kylie Minogue

We kennen Kylie Minogue vandaag vooral als zangeres, maar opvallend genoeg was het in 'Neighbours' dat de beroemdheid haar eerste stappen naar het sterrendom zette. Ze was een tiener toen ze in 1986 een rol in de soap kreeg. Minogue speelde het personage van Charlene Mitchell, een mecanicien in een garage met een jongensachtige uitstraling. Dankzij de show werd ze ook in de muzikale wereld opgemerkt. Toen ze op een benefietbal het liedje 'The Loco-motion' zong, een cover van de hit door Little Eva uit 1962, werd ze opgemerkt door een platenmaatschappij die haar prompt een contract aanbood voor meerdere nummers. Uiteindelijk verliet Minogue 'Neighbours' in 1988 om zich te concentreren op haar muzikale succes. Haar keuze heeft duidelijk geloond, want de zangeres werkt nu aan haar vijftiende album.

Eliza Taylor en Bob Morley

We vermelden deze twee Australische acteurs tezamen omdat ze sinds 2019 getrouwd zijn en allebei acteerden in de reeks 'Neighbours'. Het is wel belangrijk te vermelden dat ze niet tegelijkertijd in de reeks te zien waren: Eliza Taylor verscheen van 2003 tot 2008 in de serie, Bob Morley van 2011 tot 2013. Het is pas in 2013, met hun rollen in de tv-reeks 'The 100', dat het pad van de twee elkaar kruisten. In deze post-apocalyptische reeks is de aarde onbewoonbaar geworden en overleeft de mensheid in de ruimte. Op een dag wordt besloten om 100 jongeren naar onze planeet te sturen om uit te zoeken of overleven mogelijk is. Eliza Taylor en Bob Morley's personages, Clarke en Bellamy, zijn onder hen. De twee acteurs begonnen achter de schermen een relatie en stapten in 2019 in het huwelijksbootje. Ze hebben onlangs hun eerste kind verwelkomd.

Adelaide Kane

De oplettende kijker zal Adelaide Kane ongetwijfeld regelmatig opmerken op het kleine scherm, maar vroeger was ze hoofdzakelijk in 'Neighbours' te zien. Ze vertolkte daar de rol van Lolly Allen in 2007. Haar rol werd niet verlengd, maar critici waren lovend over haar acteerwerk. Mede daardoor werd ze onder meer gecast in een aantal producties zoals de fantasy-serie 'Teen Wolf'. In 2013 speelde ze de Schotse koningin Mary in de serie 'Reign', een rol die haar ongetwijfeld internationale erkenning heeft gebracht. In 2017 mocht ze opdraven met de cast van de serie 'Once Upon a Time', een reeks over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten. Ze speelde daar een van Assepoesters boze stiefzussen. Recentelijk was ze te zien in series als 'This Is Us' en 'SEAL Team'. Ongetwijfeld heeft haar rol in 'Neighbours' voor haar doorbraak gezorgd.

Guy Pearce

De Australische acteur maakte in 1985 zijn opwachting in 'Neighbours'. Hij speelde daar drie jaar lang het personage van Mike Young. Tegelijkertijd drukte hij zijn stempel in de filmwereld met rollen zoals die van Leonard Shelby in Christopher Nolan's 'Memento' uit 2000. Sindsdien werkte hij regelmatig samen met de regisseur, al kreeg hij wel niet de rol van Batman in 'Batman Begins'. Ondanks die gemiste kans heeft Pearce een mooi palmares opgebouwd. Zo was hij te zien in 'The King's Speech', 'The Proposition', 'Prometheus', 'Iron Man 3' en 'Alien: Covenant'. Dit jaar is hij te zien in 'Memory', de Amerikaanse remake van de Belgische kaskraker 'De zaak Alzheimer'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top