Hier is het motorsportprogramma voor dit weekend, met onder meer de 24 uur van Le Mans

Sport |

Het weekend van 11 en 12 juni biedt een zeer mooi automoto-programma. Met onder meer de eTCR/WTCR, Superbike en de 24 uur van Le Mans, zal je je niet vervelen. Dit is wat je alvast niet wilt missen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Toyota in de problemen voor de 24 uur van Le Mans

De derde manche van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) vindt plaats op 11 en 12 juni tijdens de 24 uur van Le Mans. Na een overwinning met 27 seconden voorsprong van de Toyota GR010 Hybrid (Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez), zal het team achter de Alpine A480 (Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxivière en André Negrão) ongetwijfeld revanche willen nemen. Maar de titelhouder Toyota Gazoo Racing trekt minder sereen dan in het verleden naar deze 90ste editie. Dat blijkt toch uit de persconferentie waarop technisch directeur Pascal Vasselon enkele van zijn bekommernissen toelichtte.

"De harde realiteit is dat we niet aan de leiding staan van het wereldkampioenschap. Op de 1000 mijl van Sebring zaten we niet in de race. We moesten ons erbij neerleggen dat we als tweede eindigden en dat we ook slachtoffer waren van een spectaculair ongeluk met de #7. We hebben het goedgemaakt in de TotalEnergies 6 uren van Spa-Francorchamps. We wonnen de race, maar verloren opnieuw een auto door schade aan het hybride systeem, de eerste keer in tien jaar. Dus hebben we hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Al deze redenen betekenen dat we in een moeilijkere situatie naar Le Mans komen dan vorig jaar."

De spanning zal ongetwijfeld opnieuw op de afspraak zijn. Vermelden we nog dat Michael Fassbender er ook bij zal zijn. De Hollywood-acteur maakt zijn debuut in de 24 uur van Le Mans met het Proton Competition-team. Mis dit zeer aantrekkelijke evenement niet.

Volg de 24 uur van Le Mans op zaterdag 11 en zondag 12 juni op de Eurosport-zenders, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.      

 

Bautista versus Rea, het duel zal close zijn

De volgende Superbike-manche vindt plaats in Italië, op het circuit van Marco Simoncelli in Riviera di Rimini. Algemeen klassementsleider Alvaro Bautista (Ducati) zorgde voor nogal wat opwinding in het Superbike-wereldje met zijn memorabel duel tegen Jonathan Rea (Kawasaki) in Estoril eind mei. Voor de derde keer dit seizoen werd de race pas in de laatste ronde beslist. "Hij probeerde me te passeren, ik blokkeerde hem bij de chicane, ik sloot de deur, maar hij opende hem. Er was niet veel ruimte om van me weg te komen, maar hij deed het. Ik verloor wat terrein na dat manoeuvre. Met Jonathan weet je altijd dat hij het minstens één keer zal proberen, tot in de laatste bocht." De Engelsman trok dus uiteindelijk aan het langste eind in dit duel. In Italië zal het duel tussen die twee wellicht opnieuw voor een spannende race zorgen die moeite van het bekijken waard is.

Volg de Pirelli Emilia-Romagna Round op zaterdag 11 en zondag 12 juni op Eurosport 1, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Nestor Girolami is favoriet voor de WTCR-race

De Hungaroring ligt minder dan 20 kilometer ten noordoosten van Boedapest en is beroemd omdat er in 1986 de eerste Grand Prix Formule 1 achter het IJzeren Gordijn werd gehouden. Sindsdien is de Hungaroring nog steeds een vaste waarde op de F1-kalender, maar het is ook een populaire locatie geworden voor World Touring Car-races. Het circuit combineert scherpe bochten met snelle inhaalmogelijkheden, en de ligging in de vallei zorgt ervoor dat je eerst een afdaling krijgt voor een klim naar bocht 4 die in hoge snelheid kan worden genomen. Na een bewogen kwalificatiesessie wordt Nestor Girolami (Honda) naar voor geschoven als een van de favorieten voor de race. De Argentijn en eerste leider van het nieuwe WTCR-seizoen zal de verwachtingen moeten waarmaken.

Volg het WTCR Hungaroring op zaterdag 11 en zondag 12 juni op Eurosport 1, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Brusselaar Maxime Martin op het Hongaarse circuit

Het Hungaroring-circuit zal ook voor het eerst de gastheer zijn van de FIA Electric Touring Car Racing World Cup dat vorig seizoen voor het eerst werd gereden. Alle records moeten met andere woorden nog worden gevestigd. Brusselaar Maxime Martin uit (Alfa Romeo) is een van de piloten om in de gaten te houden. Vorige maand eindigde hij als 6de in de eerste manche van het FIA ETCR in het Franse Pau. De jonge racer kijkt het seizoen vol vertrouwen tegemoet. "We rijden niet veel, dus we moeten nog veel leren en ons aanpassen met deze zeer beperkte tijd op de piste. Het is echt niet makkelijk. De laatste keer dat ik een echte rookie was in een kampioenschap was in DTM in 2014. Het is niet evident, maar ons Romeo Ferraris-team is echt goed voorbereid en heeft al ervaring."

Volg de eTCR Hungaroring deze zaterdag 11 en zondag 12 juni op de Eurosport-zenders, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top