Krijgen we straks drie Belgische clubs in de Final Four van de BNXT League?

Basketbal | Mechelen en Leuven hebben gouden zaken gedaan in de strijd om een halve finaleticket in de play-offs van de BNXT League. Houden Mechelen en Leuven respectievelijk Groningen en Leiden af in de terugmatch, krijgen we drie Belgische clubs in de Final Four van play-offs der Lage Landen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische basketliefhebber mocht afgelopen woensdag feestvieren. Zowel Mechelen als Leuven wisten met trots ons land te vertegenwoordigen in de heenmatchen van de play-offs der Lage Landen. Kangoeroes Mechelen deed dat met een nipte zege op bezoek bij Donar Groningen (84-86). Leuven Bears begon in eigen huis tegen Nederlands vicekampioen ZZ Leiden en trok het laken naar zich toe met 82-68.

De inzet is een ticket voor de halve finales. Daarin wachten Oostende en Den Bosch, die kampioen van België en Nederland werden. Leuven of Leiden zal gekoppeld worden aan Oostende, Mechelen of Groningen treft Den Bosch.

Stoot Mechelen zich opnieuw aan dezelfde steen?

Zowel Mechelen als Leuven staan er momenteel goed voor, maar toch dienen beide ploegen waakzaam te zijn richting de terugmatchen. Vooral de Leuvenaars zullen niet dezelfde fout willen maken als in de Elite Gold-fase. Toen wonnen de Vlaams-Brabanders vlot van Leiden in eigen huis, om vervolgens even zwaar te gaan verliezen in Nederland.

Van Mechelen wordt verwacht dat ze thuis wel de klus zullen klaren, zeker dankzij de winst op verplaatsing bij Groningen. Kijken we hier ook terug naar de resultaten in de Elite Gold-fase, dan mag er zelfs geen twijfel meer over bestaan. Hopen de Kangoeroes op een finale tegen Oostende, wat een heruitgave van de nationale play-off-finale zou zijn, dan moeten ze eerst nog voorbij Nederlands kampioen Den Bosch geraken in de halve finales. 

Volg het beste van de BNXT League, zoals de kwartfinales van de play-offs op woensdag 1 en vrijdag 3 juni, op Pickx+ Sports met de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Volg het laatste basketbalnieuws op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top