‘Hustle’ is andermaal een bewijs dat Adam Sandler zijn eeuwig romcomstatuut is ontgroeid

Films | Vandaag verschijnt ‘Hustle’ op Netflix, een basketbaldrama met een sterrencast bestaande uit Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster en Robert Duvall. De film is mede geproduceerd door niemand minder dan levende basketlegende LeBron James. Sandler speelt een gepassioneerde scout, een rol die de nodige sérieux vergt. Proximus Pickx schetst hoe de romcomkoning de laatste jaren steeds meer charmeert als drama-acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je anno 2010 de naam Adam Sandler hoorde, was ‘romcom’ het eerste dat je in opkwam. Zijn naam werd, net als die van Ben Stiller en Owen Wilson, instinctief gekoppeld aan het soms mierzoete filmgenre dat instabiele bakvissen steevast naar de doos Kleenex doet grijpen. De romcoms met Sandler zijn legio, de een al wat geslaagder dan de ander: ‘Punch-Drunk Love’, ‘50 First Dates’, ‘The Wedding Singer’, ‘Billy Madison’, ‘Just Go with It’, … Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de trukendoos van Sandler. Het leek een beperkt acteur, die keer op keer hetzelfde typetje speelde: die charmante, aandoenlijke sul met steeds dezelfde manieën, humor en hebbelijkheden.

De laatste jaren lijkt Sandler zijn hardnekkig romcomstatuut van zich af te willen schudden. In de onverwachte misdaadparel ‘Uncut Gems’ toonde de man al een ander staaltje van zijn dramakunsten, en met ‘Hustle’ zet de acteur zijn veelzijdigheid nu nogmaals in de verf.

Melkkoe van de comedy

Cinefielen zullen echter beamen dat Sandler al zijn hele carrière tot zulke prestaties in staat is geweest. In ‘Reign Over Me’ (2007) bijvoorbeeld vertolkte hij de rol van een gebroken familievader wiens gezin omkwam bij de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Zijn personage gaat gebukt onder een immens verdriet en speelt de hele dag op zijn PlayStation. De film maakte evenwel weinig deining en verdween geruisloos in de plooien van de tijd.

Tot voor kort schitterde Sandler vooral in wegwerpkomedies, waarbij hij nauw samenwerkt met zijn goede vrienden Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider en, vreemd genoeg, Steve Buscemi. Omdat die films in de meeste gevallen ook veel geld in het laatje brengen, pakken filmstudio’s maar al te graag uit met Sandler op de affiches van hun fastfoodcomedy's. Sandler was verworden tot de melkkoe van de comedy.

Drie jaar na zijn glansrol van juwelier met een chaotisch dubbelleven in het gelauwerde misdaaddrama ‘Uncut Gems’ speelt Sandler nu een aan lager wal geraakte basketbalscout die in Spanje 'the next big thing' ontdekt, en zijn wonderboy koste wat het kost naar de prestigieuze Amerikaanse NBA wil lokken. Is Sandler in de herfst van zijn carrière nu definitief een andere weg ingeslagen?

Ontdek ‘Hustle’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top