Deze elf Rode Duivels worden aan de aftrap verwacht tegen Nederland

Sport | “Het WK staat om de hoek. In november is de voorbereiding kort. Ik zie de Nations League daarom als voorbereiding op de Wereldbeker." Met die woorden zette bondscoach Roberto Martinez meteen de toon voor de derde Nations League-campagne van de Rode Duivels. Er wordt daarom verwacht dat hij met zijn sterkste elftal zal aantreden tegen Nederland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Thibaut Courtois (pubalgie) en Jason Denayer (enkel) vielen er al twee titularissen geblesseerd uit en in zijn dertigkoppige selectie staan achter de namen van Romelu Lukaku en Eden Hazard de grootste vraagtekens. Lukaku raakte woensdag op training geblesseerd bij een botsing met een ploegmaat, maar trainde donderdag weer mee en wordt klaargestoomd voor de Derby. Eden Hazard speelde sinds medio februari 26 minuten voor Real. De bondscoach acht zijn aanvoerder speelklaar, maar de vraag is maar of de Real-voetballer vrijdag ook aan de aftrap zal staan. Daarnaast is het ook koffiedik kijken hoeveel minuten Hazard na jarenlang blessureleed zal aankunnen. Een hele wedstrijd lijkt op dit moment onrealistisch.

“Ik verwacht niet dat Eden al de volle negentig minuten kan spelen, maar hij kan aan de wedstrijd beginnen”, aldus bondscoach Martinez. “Hij is fris en traint goed, maar we moeten ook realistisch zijn. Ik ga hier niet zeggen dat hij in al de vier wedstrijden kan worden gebruikt. Daarvoor hoef je maar te kijken naar de weinige minuten die hij de jongste maanden speelde.”

Toch wordt verwacht dat zowel Eden Hazard als Romelu Lukaku aan de aftrap zullen verschijnen. Met ook een basisplaats voor Kevin De Bruyne krijgen we onze drie wereldsterren nog eens samen aan de aftrap. Dat is toch alweer negen maanden geleden, van de halve finale in de Nations League tegen Frankrijk in oktober. Het wordt ook uitkijken naar de motivatie van De Bruyne. Die gaf aan dat hij de Nations League niet belangrijk vindt en dat de komende vier matchen er na een druk seizoen te veel aan zijn.

Mignolet logische vervanger 

Met Courtois als onze vierde wereldster die verstek moet geven, wordt het uitkijken wie zijn plek in doel zal innemen. Martinez wilde er niet op antwoorden. “Simon Mignolet is altijd betrouwbaar gebleken”, lichtte hij wel een tipje van de sluier. Mignolet is alleszins, naast Mats Selz, de doelman in vorm. Hij speelde een sterk seizoenseinde bij Club Brugge en bezorgde mede hierdoor blauw-zwart een nieuwe landstitel.

In de achterhoede zijn Toby Alderweireld en Jan Vertonghen certitudes. Nu Jason Denayer er niet bij is, zal zijn centrale plek in het trio ingenomen worden door Dedryck Boyata, die verkozen wordt boven Brandon Mechele, Wout Faes en Arthur Theate. 

Op de flanken worden dan weer Timothy Castagne en Yannick Carrasco verkozen boven Thomas Meunier en Thorgan Hazard, die bij Dortmund de voorbije maanden met blessures sukkelden. Op het middenveld wordt het duo Axel Witsel - Youri Tielemans weer in ere hersteld.

Basiself Rode Duivels (3-4-3): Mignolet - Alderweireld - Boyata - Vertonghen - Castagne - Witsel - Tielemans - Carrasco - De Bruyne - Lukaku - E. Hazard

Invalbeurt voor Lang?

Het Nederlands elftal zal onder bondscoach Louis Van Gaal een 3-5-2-formatie op de mat zetten. Van Gaal probeert een driemansachterhoede te creëren bij Oranje, maar dat heeft zo zijn aanpassingstijd nodig. Zo was hij niet helemaal tevreden over de laatste interland tegen Duitsland, waar de partij op 1-1 eindigde. Van Gaal vond dat de vijf verdedigers van Oranje te dicht bij elkaar speelden en op een verkeerde manier druk zetten. 

Een van de jongens achterin wordt Virgil van Dijk. De centrale verdediger speelt tegen België zijn zestigste en laatste officiële wedstrijd van het seizoen. Hij mag daarna op vakantie van bondscoach Van Gaal. Mark Flekken, doelman bij het Duitse Freiburg, mag zich opmaken voor zijn derde opeenvolgende cap in doel bij Oranje.

Het wordt ook uitkijken naar een eventuele invalbeurt van Noa Lang. De speler van Club Brugge zit in de selectie en zal er ongetwijfeld een goede prestatie willen afleveren tegen zijn Belgische ploeggenoten. De messen in het Koning Boudewijnstadion zullen alvast gescherpt zijn na het spraakmakende interview van Lang aan Het Laatste Nieuws, waarin hij zichzelf de hemel in prees.  

Basiself Nederland (3-5-2): Flekken - De Ligt - Van Dijk - Blind - Dumfries - Koopmeiners - Berghuis - De Jong - Malacia - Bergwijn - Depay

Bekijk België - Nederland op vrijdag 3 juni om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top