Pieter Devos demonstreert met nieuw toppaard in Cannes

Sport | Met een nulronde op het onervaren Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Nascar van 't Siamshof demonstreerde Pieter Devos donderdag in het Franse Cannes andermaal zijn wereldklasse in de eerste proef van de Global Champions League (GCL). Ook zijn Amerikaanse ploegmakker, Brian Moggre, bleef foutloos en zo beginnen de Prague Lions zaterdag als leiders aan de afsluitende tweede proef.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Prague Lions sloten in Cannes als enige ploeg met nul strafpunten de eerste proef van de GCL af. Pieter Devos toonde zich nadien ook bijzonder tevreden over het debuut van zijn BWP-ruin Nascar van 't Siamshof: "Ploegmakker Brian legde extra druk door foutloos te blijven. Ik ben dan ook gestart met als eerste doel geen fouten te maken, geen evidentie want voor Nascar was het de eerste keer dat hij op 1m55 een wedstrijd moest springen. Hij heeft dat voortreffelijk gedaan. Zaterdag rij ik met Claire Z, want ik wil Nascar niet forceren. Ik wil met hem stap voor stap hogerop".

Ook de twee andere Belgen die donderdag in de GCL-proef in actie kwamen, konden de nul vasthouden. Maar door de foutenlast van hun ploegmakkers vielen ze uit de top drie. Nicola Philippaerts had met zijn 10-jarige BWP-merrie Moya van de Bisschop het nadeel om als tweede de piste in te moeten. Zijn Engelse teamgenoot Lily Attwood had in haar eerste ronde 4 strafpunten opgelopen en zo staan de Stockholm Hearts op een voorlopige 4e plaats. De Belg met Egyptische roots, Abdel Saïd, zette met Arpege du Ru ook een nul op het scorebord, maar zijn Japanse ploegmakker Mike Kawai had met de 10-jarige BWP-ruin Goldwin voordien al 10 strafpunten opgelopen waardoor de London Knights niet verder kwamen dan plaats 11.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top