Lukaku sluit opnieuw aan op training

Rode Duivels | Bondscoach Roberto Martinez mocht vandaag zijn volledige selectie van 30 Rode Duivels verwelkomen op het trainingsveld in het nationaal oefencentrum in Tubeke, daags voor de Nations League-opener tegen Nederland.

Door Belga

Deel dit nieuws

In vergelijking met woensdag sloot Romelu Lukaku opnieuw aan bij de selectie voor de laatste training voor de Derby der Lage Landen. Toch blijven er vraagtekens achter de naam van de Belgische topschutter aller tijden staan. De aanvaller van Chelsea blesseerde zich woensdag op training na een botsing met een ploegmaat. Pas na de training van vandaag zal de knoop doorgehakt worden.

"Het was een stevige botsing, heel accidenteel", vertelde bondscoach Roberto Martinez donderdag in Tubeke tijdens het persmoment. "Hij is heel sterk, als ik in die botsing was geweest, had de situatie er toch anders uitgezien. Als hij vandaag een goeie sessie heeft, zie ik niet waarom hij morgen niet zou kunnen spelen. Gisteren leek dat nog eerder onwaarschijnlijk."

Voorin zijn de wisselmogelijkheden beperkt. Christian Benteke en Divock Origi werden niet opgeroepen en debutant Loïs Openda zit een schorsingsdag uit na een uitsluiting bij de beloften. Blijft dan over: Michy Batshuayi.

België zal het sowieso zonder Thibaut Courtois en Jason Denayer moeten stellen in deze interlandperiode. Courtois, die zaterdag in de Champions League-finale werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, zei meteen na die wedstrijd dat hij last had van pubalgie en overwoog het de komende weken rustig aan te doen.

Courtois maakte maandagavond zijn opwachting in Tubeke nadat hij de trouwceremonie van zijn broer had bijgewoond. Hij werd, net als Jason Denayer, onderzocht door de medische staf van de Duivels. De verdediger van Lyon heeft een enkelblessure.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top