Waarom 'The Boys' de beste superheldenserie van Prime Video is

Series | Seizoen 3 van ‘The Boys’ is eindelijk beschikbaar op Amazon Prime Video als een van de beste superheldenseries van het platform. De reeks is een mix van echte beelden, emotionele momenten en formidabele personages en boekt daarom ook heel wat succes. Proximus Pickx vertelt je er alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie 'The Boys', een originele creatie van Amazon Prime Video, speelt zich af in een fictieve wereld waar de bekende superhelden zich hebben laten bederven door roem en glorie. Daardoor evolueren ze helaas geleidelijk aan richting donkerdere personages. Een team van burgerwachten, dat de naam ’The Boys’ kreeg, wil actie ondernemen om de geliefde superhelden terug te halen met hun karaktertrekken van weleer.

In tegenstelling tot de meeste superheldenfilms of -reeksen heeft deze serie een heel groot commercieel succes behaald. Na twee uitstekende seizoenen vroegen de fans duidelijk om extra afleveringen. De reeks is gebaseerd op de strips van Garth Ennis en Darick Robertson en lijkt voor langere tijd vertrokken te zijn. Het derde seizoen werd net gelanceerd en daarin zet de burgerwacht zijn zoektocht om corrupte superhelden een halt toe te roepen, verder. 

Realistische shots

De echte shots van de reeks maken de inhoud en het verhaal van ‘The Boys’ nog kwalitatiever en realistischer. Personages als Billy Butcher en the Protector lijken hierdoor levendiger. Anderzijds zijn de synthetische beelden heel duidelijk en benadrukken ze de bloederige en helse kant van het verhaal. De afwisseling zorgt voor meer vrijheid waardoor sommige personages een erg realistisch karakter kregen. 

De donkere kanten

De serie bevat intussen momenten uit het leven van superhelden die erg vergelijkbaar zijn met het leven van ‘echte mensen’. In ‘The Boys’ komt de donkere kant van hun persoonlijkheid aan bod en op die manier zijn hun persoonlijkheden heel realistisch. De reeks overstijgt het gebruikelijke ritme van superheldenfilms en daardoor zal de kijker de personages minder idealiseren. Ook superhelden hebben namelijk een ‘donkere kant’ en gebreken.

Emotionele momenten

In series, strips, komedies en andere films zijn emotionele momenten vaak heel erg aanwezig. Daarin is in deze reeks geen uitzondering waardoor emotionele scènes vaak aan bod komen. Of het nu gaat om een reünie tussen Kimiko en haar broer of het moment waarop Butcher de identiteit van zijn zoon accepteert, deze momenten worden altijd afgewisseld door gewelddadige en brutale scenes. Het geheel zorgt voor een mooie balans tussen emotie en actie, waardoor het verhaal heel menselijk werd vertaald naar het beeld. Ook bij ons wisselen emotionele en goeie momenten zich nu eenmaal af!

De beschermer

Hoewel de serie focust op helden, kunnen die personages niet functioneren zonder schurken. Een goede slechterik kan ook het verschil maken in een film of serie, het hoeft dus niet altijd een held te zijn! In ‘The Boys’ is de schurk, beter bekend als de Protector, zeker een van de personages die eruit springt. Hij belichaamt de donkere versie van Superman en gaat als psychopaat door het leven. Hij is ook de leider van de Zeven en een van de engste schurken in de reeks. Anthony Starr vervult de rol dan ook met verve!

Ontdek seizoen 3 van 'The Boys' nu op Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top