Hoe John Wick de carrière van Keanu Reeves redde

Films | Zijn carrière lag op apegapen sinds ‘The Matrix Revolutions’, tot ‘John Wick’ in 2014 redding bracht: zijn gracieuze vechtkunsten deden de uitdovende filmster die Keanu Reeves ooit was weer fonkelen. Proximus Pickx ontrafelt de revival van Hollywoods meest bescheiden acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel Reeves na zijn ‘Matrix’-avontuur wel nog scoorde aan de filmkassa’s in uiteenlopende genres, zoals met ‘The Day the Earth Stood Still’, superheldenthriller ‘Constantine’ en het romantisch drama ‘The Lake House’, had de eens zo geroemde Hollywood-ster anno 2014 afgedaan bij filmcritici. De films waarvan Reeves sinds 2003 de affiche sierde werden keer op keer afgekraakt door recensenten, waardoor zijn reputatie aan diggelen lag. Elke vernietigende recensie was een nieuwe nagel in de doodskist van zijn carrière.   

Toen Reeves op de koop toe niet langer als melkkoe kon dienen voor de filmstudio’s – ‘A Scanner Darkly’ en ‘47 Ronin’ gingen de geschiedenis in als notoire kassaflops – was de Canadees pas echt gedegradeerd tot B-acteur. Keanu Reeves is een has-been, klonk het anno 2013 in filmmiddens. Een ster die kort geschitterd had aan het Hollywoodfirmament, maar nu als een nachtkaars uitdoofde. Reeves was voltooid verleden tijd, zo was de teneur.

Ster op het internet

Intussen was Reeves een populair figuur geworden op het internet. Cyberspace is dol op hem, want de man is geen doorsnee Hollywoodster. Hij verschijnt bijna nooit in de roddelbladen, wordt regelmatig gespot in de metro en leeft in een doodnormale flat. Niks uitspattingen of sterallures: Reeves is de bescheidenheid zelve, en dat siert hem. Hij blijft ver weg van de Hollywoodiaanse glitter & glamour, waardoor het internet hem verafgoodt. Reeves is “één van hen”; een gewone sterveling.

De online belangstelling voor Reeves werd aangewakkerd op het sociale medium Reddit. Momenteel bestaat er een subreddit, een soort forum, die gewijd is aan het bespreken van alles wat met Reeves te maken heeft. De subreddit heeft meer dan 300.000 volgers. Een Twitterpagina die willekeurige foto's van het alledaagse, doodnormale leventje van Reeves post heeft zo’n 250.000 volgers.

Reeves is, in essentie, een gewone, aardige jongen verpakt in het lichaam van een acteur en mensen lijken hem daarvoor te adoreren. Hij heeft de beroemdheid nooit naar zijn hoofd laten stijgen.

Keanaissance

Zijn carrière zat anno 2013 in het slop, maar ‘John Wick’ betekende de revival van Reeves. Zijn hoofdrol in het actiedrama werd op veel lof onthaald, en ook de film zelf was een voltreffer. Het succes legde zelfs de basis voor een trilogie, en een vierde hoofdstuk is in aantocht.

Door zijn hernieuwde populariteit – zowel op het internet als in Hollywood – werd zijn status opgewaardeerd en kreeg hij opnieuw rollen in kaskrakers aangeboden, zoals in ‘Toy Story 4’, het aankomende ‘DC League of Super-Pets’ en het vierde deel van ‘The Matrix’. Toch werd zijn zoveelste comeback ontsierd door enkele hopeloze kassaflops, zoals ‘The Whole Truth’ en ‘Replicas’. Geen onverdeeld succes dus, maar het eerherstel is desalniettemin geschied.

Bekijk ‘John Wick’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

John Wick’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top