Duitsland - Engeland en Kroatië - Frankrijk treffen elkaar op de tweede speeldag van de Nations League

Sport |

De eerste speeldag van de groepsfase in de Nations League is net achter de rug. Op de tweede speeldag, die komende zondag wordt afgetrapt, maken een aantal grote voetballanden hun opwachting, en mogelijk leidt dat tot boeiend voetbal!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Portugal, dat in 2019 de allereerste Nations League-winnaar wist te worden, ontvangt zondag om 20u45 Zwitserland in het José Alvalade-stadion. De tweede speeldag van de groepsfase gaat daarna nog door tot woensdag. Later, op donderdag, zal La Roja afreizen naar de Tsjechische Republiek.

Er hangt wraak in de lucht

Op maandag ontmoeten Kroatië en Frankrijk elkaar in groep A. Vorig jaar zaten de twee finalisten van het WK in Rusland ook al in dezelfde groep. De troepen van Didier Deschamps slaagden er tot tweemaal toe in de mannen met het geblokte shirt te verschalken. Het is echter vooral de volgende dag die (voorlopig althans) de spannendste wedstrijd van het toernooi zal brengen.

Dinsdag volgt de grootste affiche van deze tweede speeldag, met Duitsland-Engeland in groep C. Afgezien van het revanche-aspect na de door Duitsland verloren achtste finale in het EK van 2020, weten beide teams dat elk punt goud waard is in deze groep – waarin ook Italië vertoeft. De Azzurri zullen thuis tegen Hongarije geen ruimte voor fouten willen laten.

Terwijl België Polen ontvangt, reist Nederland woensdag naar Wales. Na het verlies van het laatste Europese ticket voor het WK in Qatar aan Oekraïne, zullen de Dragons vastberaden zijn om hun Oranje-tegenstanders opzij te zetten.

Het schema voor speeldag 2 van de Nations League op Eleven Sports:

Zondag 5 juni

Maandag 6 juni

Dinsdag 7 juni

Woensdag 8 juni

Volg het nieuwe seizoen van de Nations League via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top