Emma Plasschaert schuift op naar 13e plaats op dag twee van de Allianz Regatta

Sport | Emma Plasschaert is woensdag op dag twee van de Allianz Regatta in het Nederlandse Almere in de ILCA 6-categorie opgeschoven van de 27e naar de 13e plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Onze landgenote finishte in de tweede regatta als 19e en in de derde regatta op de derde plaats. Dat levert haar een nettoresultaat op van 22 punten, waarmee ze op 16 punten van de leidersplaats staat. Eline Verstraelen werd 30e in de tweede regatta en verscheen vervolgens niet meer aan de start. Ze zakt van de 40e naar de 45e plaats.

In de 49er zijn Arthur De Jonghe en Jan Heuninck hun leidersplaats reeds kwijt. Na winst in de openingsregatta zakten ze naar de 12e plaats. Yannick Lefèbvre schoof met Tom Pelsmaekers op naar de vijfde plek. In de 49er FX staan Isaura Maenhaut en Anouk Geurts na vier regatta's op de 6e plaats.

In de Formula Kite van het kitesurfen staat Daan Baute na de eerste dag op de 26e plaats. Bij de windfoilers is Thomas Broucke in de IQFoil voorlopig zevende.

De Allianz Regatta in Almere is onderdeel van de Hempel World Cup series. Bij de ILCA 6 staan acht regatta's en een medaillerace op het programma. Bij de 49er en 49er FX gaat het om twaalf regatta's en een medaillerace.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top