Transfervrije Paul Pogba en Jesse Lingard verlaten Manchester United

Premier League | Paul Pogba speelt volgend seizoen niet meer voor Manchester United. De Engelse club bevestigt woensdag dat de Fransman, wiens contract afloopt, Old Trafford transfervrij verlaat. Ook middenvelder Jesse Lingard verlaat de club.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige Pogba ruilde in de zomer van 2016 Juventus voor ManU, dat ruim 100 miljoen euro voor hem neertelde. Hij keerde zo terug naar de club waar hij tussen 2009 en 2012 in de jeugdelftallen had gevoetbald.

De Franse wereldkampioen won met de Mancunians de Europa League en de EFL Cup in 2017. Afgelopen seizoen kwam hij, vooral door blessureleed, slechts twintig keer in actie in de Premier League (een goal). Pogba wordt gelinkt aan een terugkeer bij Juventus.

Ook het contract van de eveneens 29-jarige Lingard bij de Mancunians liep af. De voormalige jeugdspeler debuteerde in 2014 voor het eerste elftal, maar kon er nooit voor een langere periode een basisplaats afdwingen. Vorig jaar werd hij al eens een half seizoen uitgeleend aan reeksgenoot West Ham United.

Lingard heeft 32 caps en 6 doelpunten op de teller staan voor de Engelse nationale elf. Hij wordt nu onder meer genoemd bij het ambitieuze Newcastle United.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top