Wie worden de tegenstanders van Oostende en Den Bosch in de halve finales van de Play-offs der Lage Landen?

Basketbal | De ontknoping van de BNXT League nadert met rasse schreden: de allereerste kampioen der Lage Landen wordt binnenkort gekroond. Terwijl de nationale winnaars, Oostende en Den Bosch, zich rechtstreeks plaatsten voor de halve finales van de Play-offs, maken vier ploegen nog kans om zich bij de laatste vier te scharen. En de kansen zijn gelijk verdeeld over België en Nederland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leuven-Leiden en Groningen-Mechelen zijn de affiches in de kwartfinales van de BNXT League-play-offs, die op woensdag 1 en vrijdag 3 juni over een heen- en terugronde worden gespreid. De twee Belgische teams maken veel kans om samen met Oostende de halve finales te halen, al zullen de Nederlanders hun vel duur verkopen om samen met de kersverse Nederlandse kampioen Den Bosch Oranje maximaal te vertegenwoordigen.

De duels zijn een heruitgave van de wedstrijden eerder dit seizoen, in de tweede fase van het Elite Gold kampioenschap. De Bears versloegen toen ZZ Leiden thuis met 95-66, alvorens in Nederland de boot in te gaan met een score van 86-57. Het verschil bedroeg in beide gevallen iets minder dan 30 punten in het voordeel van de thuisploeg. Leuven zal compacter moeten spelen om de zege weg te kapen. Idem bij De Kangoeroes: zij maakten Groningen in op eigen terrein (86-61) alvorens in Nederland het onderspit te delven (71-66). Met een minimum aan concentratie zou Mechelen de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.

Volg het beste van de BNXT League, zoals de kwartfinales van de play-offs op woensdag 1 en vrijdag 3 juni, op Pickx+ Sports met de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Volg het laatste basketbalnieuws op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top