Esportskalender: Juni 2022

Esports | In mei stond er een heleboel op het programma, maar deze maand is het wat kalmer. Toch in België, want buiten de eigen landsgrenzen staat er wel heel wat te gebeuren voor de esportsfans. Zeker voor de fans van Rocket League en Counter-Strike. Ontdek samen met ons de evenementen waarvan je de komende 30 dagen kan genieten!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nationaal

FIFA

RSCA Deliveroo Fun Cup | 25 juni 2022

We hadden het begin mei al aangekondigd: Royal Sporting Club Anderlecht organiseert op zaterdag 25 juni de grote finale van de Fun Cup, dat begin mei al van start is gegaan. De qualifiers zijn al achter de rug, maar je kan het evenement nog steeds bijwonen. De acht overgebleven spelers nemen het namelijk op tegen vier spelers van de eerste ploeg van RSCA en vier Brusselse persoonlijkheden in het stadion. Er zijn ook heel wat prijzen te winnen waaronder een truitje dat door alle spelers van Anderlecht werd gesigneerd!

Rainbow Six Siege

Benelux League Season 7 - groepsfase | Elke woensdag vanaf 19 uur

De groepsfase van het kampioenschap Rainbow Six Siege in de Benelux is nu al meer dan twee maanden bezig. Halfweg het seizoen staat JLingz Esports aan de leiding, op de voet gevolgd door Activit-E Esports en het team van KV Mechelen Esports. Maar de achtervolgers hoeven nog niet te vrezen, want de eerste zes gaan door naar de play-offs. De eerste zes kunnen zich dus nog plaatsen voor de Challenger League 2022, waar de kampioenen van de verschillende nationale competities elkaar treffen.

Internationaal

League of Legends

LEC : Summer Split – reguliere seizoen | Elke vrijdag en zaterdag vanaf 18 uur

De MSI kende op 29 mei zijn ontknoping met de overwinning van het Chinese Royal Never Give Up, maar de competitie stopt niet. De 10 teams van de LEC nemen het opnieuw tegen elkaar op in een double round robin waardoor slechts zes teams zich kunnen plaatsen voor de play-offs. Als de Spring Split haar kampioenen kwalificeert voor de MSI, strijden de teams hier voor een plaats op de Wereldkampioenschappen. Met zo een mooie inzet, kunnen de teams niet anders dan het beste van zichzelf te geven. En wij mogen genieten van dat spektakel!

Counter-Strike

Intel Extreme Masters Season XVII - Dallas | Van 30 mei tot 5 juni 2022 

De maanden mei en juni zijn ongetwijfeld spannende maanden voor de fans van CS:GO. Na een Major die gewonnen werd door FaZe Clan, is het voor de beste teams ter wereld nu tijd om te vertrekken naar Dallas. Door de afwezigheid van NAVI, kijkt iedereen naar het internationale roster van FaZe om de beker opnieuw in de lucht te steken. Maar je weet hoe het gaat met Counter-Strike: alles kan… Je kan de grote finale van het evenement trouwens  live volgen op Proximus Esports en op tv met Pickx Live! 

BLAST Premier: Spring Finals 2022 | Van 15 tot 19 juni 2022 

Het BLAST-circuit gaat in juni opnieuw van start na een pauze van vier maanden afwezigheid. De acht ploegen die zich tijdens de groepsfase en de showdown konden plaatsen zijn onder andere G2 Esports, NAVI, FaZe Clan en Vitality. Zij nemen het tegen elkaar op in een groepsformat die de zes beste teams naar de knock-outs sturen. Er staat ook heel wat op het spel: meer dan $200 000 én een rechtstreeks ticket voor de finales.

Roobet Cup |  Van 22 tot 30 juni 2022

Het gebeurt niet vaak dat we een nieuwe naam mogen vermelden in competities van een hoog niveau voor CS:GO. Relog Media, organisator van toptoernooien zoals de Pinnacle Cup lanceert nu de Roobet Cup! Op het programma: 16 zelfgekozen teams en een totale geldprijs van $250.000 die over de acht wedstrijddagen wordt verdeeld. 

VALORANT

VCT 2022: EMEA Stage 2 Challengers | Elke vrijdag, zaterdag en zondag tot 26 juni 2022 

Het kwalificatieproces gaat door voor de verschillende Europese teams van het officiële circuit van Riot Games' tactische FPS. Wat staat er op de agenda? De tweede Masters van het seizoen, die doorgaat in Kopenhagen. Voor de broers Benrlitom, Nivera en ScreaM, die voor Team Liquid spelen, is alles nog mogelijk. De twee Belgen staan op de derde plaats met een record van twee overwinningen en één verliespartij. Zij zullen dus hun plekje moeten vasthouden als ze naar het mooie Denemarken willen afreizen. 

FIFA

De maand mei stond voor FIFA in het teken van de finales van de Proximus ePro League en de eDevlis die zich jammer genoeg niet konden plaatsen voor de eNations Cup. Er komen binnenkort wel mooie tijden aan met onder andere de FIFAe World Cup, de FIFAe Club World Cup én de eNations Cup, die allemaal in juli zullen plaatsvinden.

Rocket League 

RLCS 2021-22 - Spring: Europe Regional Event 3 | Van 10 juni 2022 tot 16 juni 2022 

De laatste kans voor Europese teams om punten te scoren in de race om de Major, en er ligt nog veel brood op de plank voor het enige team met Belgische vertegenwoordigers, Karmine Corp. Het team onder leiding van AztraL en coach Eversax staat momenteel op de zevende plaats en moet zoveel mogelijk punten verzamelen om te hopen een paar plaatsen op te schuiven en zich te kwalificeren. 

RLCS 2021-22 - Spring Split Major | Van 29 juni tot 3 juli 2022 

Het hoogtepunt van het voorjaarssegment van de RLCS 2021-2022 wordt de Major van de Spring Split in de Copper Box Arena in Londen. Zoals hierboven uitgelegd, is niets zeker voor de Belgen die in het circuit betrokken zijn, maar gezien de recente stijgende prestaties van Karmine Corp, kruisen we de vingers om de spelers op het grote podium te zien spelen. En wie weet keren ze wel terug met een groot deel van de $300.000 die op het spel staat. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top