Is Eden Hazard back in business? “Ik wil tonen dat mijn carrière nog niet voorbij is”

Sport | Met een kamerbrede glimlach keerde Eden Hazard terug naar het trainingscentrum van onze Rode Duivels in Tubeke. Wie dacht dat Hazard passé composé was, komt bedrogen uit. De winger wil het komende jaar de criticasters de mond snoeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard was nog wat moe toen hij in Tubeke arriveerde. De afterparty met Real Madrid, waarmee hij de Champions League had gewonnen, zat nog in de kleren. Hazard zelf kwam niet van de bank tijdens die finale, maar nadien kwam hij wel met een grote belofte op de proppen. “Madridistas, de afgelopen drie jaar heb ik nog niet al te veel kunnen betekenen, door onder andere blessures. Maar volgend seizoen ga ik alles voor jullie geven”, zei Hazard voor een uitzinnige menigte aan Real-fans.

Vertrouwen terugwinnen

Hazard is met andere woorden zijn appetijt nog niet kwijtgespeeld. Want die boodschap herhaalde hij bij de Rode Duivels, waarmee hij straks aan de derde Nations League-campagne gaat beginnen.

“Ik zeg al twee seizoenen dat ik pijn heb aan de enkel. Nu zijn die zorgen verleden tijd, sinds dat plaatje eruit is. Er zijn geen problemen meer. Het is nu aan mij om te tonen dat het niet fini is, dat ik nog mooie jaren in het verschiet heb. Ik denk dat ik dat kan: alles is aanwezig om volgend seizoen mijn normale niveau te halen.”

Velen zullen hier enige vraagtekens bij plaatsen. Maar Hazard twijfelt niet. Hij moet en zal zijn vertrouwen terugwinnen. “Ik wil tonen dat mijn carrière nog niet voorbij is. Ik heb er vertrouwen in dat ik nog mooie jaren in mij heb. Ik moet weer vertrouwen krijgen op het veld, ik moet weer scoren en dribbelen. Ik moet weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam. En dan kan ik de échte Hazard weer tonen."

Nog eens feesten op het balkon

Terwijl voor velen de Nations League een vervelende bijkomstigheid is, kijkt Eden Hazard wel uit naar het landentoernooi. “Mijn seizoen begint nu al, bij de Rode Duivels. Ik wil spelen en minuten verzamelen. Ik ben klaar om aan een match te beginnen, maar misschien nog niet om 90 minuten te spelen", aldus Hazard.

Ook het WK in Qatar staat met stip in de agenda van de aanvoerder. “We gaan naar Qatar met de hoop om te winnen. Dat is ons doel, dat moet ons doel zijn. Er lopen hier nog steeds fantastische spelers rond. En ik wil nog wel eens naar het balkon van het stadhuis op de Grote Markt van Brussel.”

En wat na Qatar? Blijft Hazard een Rode Duivel? "Ik heb er al over gepraat met mijn familie. Dat kan je nu nog niet zeggen. Het zal ook afhangen van hoe ik me voel. Als ik volgend jaar nog zoveel blessures heb, dan stop ik. Maar ik weet het nog niet."

Bekijk België - Nederland op vrijdag 3 juni om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top