Koen en Ann Wauters delen levenslessen in ‘Saartje’

Films | In aflevering zeven van het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ zijn niemand minder dan zanger en televisiepresentator Koen Wauters en voormalig basketbalspeelster Ann Wauters te gast in de studio. Zowel Koen als Ann blikken terug op hun uiterst succesvolle carrière. En wat blijkt, ze zitten vol wijze levenslessen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Koen Wauters is niet enkel een van Vlaanderens meest bekende televisiepresentatoren, de man is sinds begin jaren tachtig ook de stem van de populaire Nederlandstalige band Clouseau. Samen met zijn broer Kris schreef Koen Wauters talloze hits die niet meer uit het Vlaamse collectieve geheugen weg te denken zijn zoals ‘Anne’, ‘Daar Gaat Ze’, ‘En Dans’. Naast presenteren en zingen, houdt Koen zich ook bezig met racen. Hij duikt bijvoorbeeld regelmatig de woestijn in om deel te nemen aan de Dakar Rally. In 2020 kwam er een einde aan het huwelijk tussen hemzelf en partner Valerie De Booser.

Ann Wauters is een van de meest succesvolle sportvrouwen die ons land ooit gekend heeft. Wauters begon op twaalfjarige leeftijd te basketten en schopte het zeven jaar later tot in de WNBA in de Verenigde Staten. Daar speelde ze onder ander voor Cleveland Rockers, New York Liberty en Los Angeles Sparks. Met die laatste club won ze in 2016 het WNBA-kampioenschap. In Europa won ze ook vier EuroLeague-kampioenschappen. Ze vergezelde de Belgian Cats op de afgelopen Olympische Spelen en zette daarna een punt achter haar spelerscarrière. Nu maakt ze het mooie weer als assistent-coach bij Chicago Sky.

Op de sofa bij Saartje Vandendriessche buigen de twee persoonlijkheden zich over de termen teamplayer, perfectionisme en verwondering.

Positief ingesteld

Zowel Koen als Ann worden dezer dagen ingeschakeld om jonge talenten rond zich heen te coachen. Bij Ann zal dat binnenkort bij een vrouwelijke basketbalploeg in de Verenigde Staten zijn. Bij Koen was dat in het verleden al in ‘The Voice’. Ann ziet zichzelf als een positief ingestelde coach die opbouwende kritiek wil geven en mensen wil “pushen”. Koen heeft geleerd om zich in te leven in anderen en om de situatie langs hun kant te bekijken. Hij gaf Ann nog een tip mee. “Soms moet je ook zeggen waar het op staat.”

De twee deelden ook heel wat anekdotes op de sofa. Zo vertelde Koen dat hij ooit eens ruzie heeft gemaakt met zijn allerbeste vriend tijdens de Rally van Dakar omdat hij nog een aantal kilometer wou rijden toen zijn metgezel er al de brui aan wou geven. In een andere situatie gingen alle banden van het raceteam stuk omdat Koens beste vriend vermoeid was en fouten begon te maken. Ann vertelde dan weer hoe een van haar trainers onder de indruk was hoe zij elke trainingsoefening tot in de puntjes uitvoerde. Ze wil deze mentaliteit ook bij haar nieuwe teamgenoten zien in Chicago.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 2 juni op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top