Romelu Lukaku wil criticasters de mond snoeren tegen Nederland

Sport | België maakt zich op voor de vier interlands tegen Nederland, Polen (twee keer) en Wales. Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne hebben er geen trek in, maar voor Romelu Lukaku ligt dat mogelijk toch anders. Hij wil het seizoen alsnog op een goede manier eindigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thomas Tuchel en Romelu Lukaku zullen wellicht nooit de beste vrienden worden. De Belgische aanvaller kende een tegenvallend seizoen bij The Blues, ook al werd hij er clubtopschutter. ‘Big Rom’ was er in 44 wedstrijden goed voor 15 goals en 2 assists. In Londen had men een betere balans verwacht na een investering van 115 miljoen euro.

Terug naar Inter?

Lukaku werd niet op zijn kwaliteiten uitgespeeld bij Chelsea. De spits was maar een onderdeel van het geheel en dat was anders bij Inter. Daar speelde Antonio Conte in functie van de Rode Duivel, maar Tuchel deed dat niet. Lukaku en Chelsea bleken geen 'goede match' te zijn en het is dan ook geen toeval dat de 29-jarige spits volop wordt gelinkt aan een terugkeer naar Inter. Al zal dat nog een zeer moeilijk dossier worden.

Bij de Rode Duivels kan de voormalige aanvaller van Manchester United en RSC Anderlecht eindelijk nog eens andere lucht opsnuiven. In maart mocht Lukaku net als alle andere spelers met meer dan 50 selecties rust nemen, maar in de komende vier interlands krijgt de spits sowieso veel speelminuten. Roberto Martinez speelt met zijn team volledig in kaart van de topschutter aller tijden van de Belgische nationale ploeg.

Klik met De Bruyne

Met Kevin De Bruyne heeft hij er ook de wellicht beste passeur in het hedendaagse voetbal achter zich. Hij voelt Lukaku zeer goed aan en bij Chelsea vond hij met geen enkele andere middenvelder zo een klik. Lukaku wil dan ook zijn indrukwekkende doelpuntenaantal opkrikken en tegen Nederland, waar met Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt achterin de nodige kleppers rondlopen, tonen dat men hem zeker niet mag afschrijven.

Met 68 goals in 101 matchen is Lukaku een garantie op goals bij de Duivels en het staat nu al vast dat hij in tegenstelling tot andere internationals wel met de nodige honger deze matchen in de Nations League zal willen afwerken. Heel België hoopt alvast dat Lukaku zijn topniveau haalt in de Derby der Lage Landen. De spits zal de criticasters alvast de mond willen snoeren met enkele glansprestaties.

Bekijk België - Nederland op vrijdag 3 juni om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top