Kan Antwerp het tij nog keren tegen Groningen?

Basketbal |

Antwerp zal een mirakel nodig hebben om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de BNXT play-offs na een zware nederlaag tegen Groningen afgelopen zaterdag (97-63).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een echte demonstratie. Dat is wat we afgelopen zaterdag op het speelveld van Donar Groningen hebben gezien. Oranje gaf Antwerp in de eerste ronde van de BNXT play-offs geen schijn van kans met een oplawaai van 97-63. Vanavond zullen de Giants het bij de return moeilijk hebben om hun achterstand van 34 punten op te halen maar ze zullen ongetwijfeld proberen om hun eer te redden voor de fans.

Bij de pauze stonden de Giants al 15 punten achter (48-33) tegen een ontketende thuisploeg. De ploeg van Dennis Donkor deed het na de pauze nog slechter, ook al scoorde Matt Tiny voor Antwerp 18 punten. Uiteindelijk verloren de Belgen alle vier de kwarten en verloren ze zo zeker hun kans om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. In sport is echter alles mogelijk en er wordt een reactie verwacht van het team van coach Luc Smout.

De winnaar van de confrontatie tussen Antwerp en Groningen neemt het in de kwartfinales van de play-offs op tegen Mechelen.

Volg het beste van de BNXT League, zoals het duel tussen Antwerp en Groningen deze maandag om 20u, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan het laatste basketbalnieuws volgen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top