Nicolas99FC wint eChampions League na ongelofelijke remontada in laatste wedstrijd

Nieuws | Een dag voor de finale van de Champions League kwam de virtuele tegenhanger van de bekende voetbalcompetitie ten einde. Nicolas99FC (Guild Esports) kroonde zich tot kampioen na een knotsgekke remontada in de laatste wedstrijd van het toernooi. Bij deze een verslag van een verrassende voetbalavond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van een ding zijn we zeker na dit weekend: de eChampions League hoeft qua spektakel zeker niet onder te doen voor zijn grote broer. De remontada van Nicolas99FC (Guild Esports) gaat nu al de geschiedenisboeken in als een van de strafste comebacks in de esport. Na drie wedstrijden op rij te verliezen van matiasbonanno99 (Team Heretics), reageerde de Argentijn met een verpletterende 7-0 in de laatste leg.

Nicolas maakte al heel het toernooi indruk en werd al snel als een van de favorieten op de eindzege gezien. In de halve finale maakte hij zelfs korte metten met Donovan ‘Tekkz’ Hunt, misschien wel de bekendste naam in de FIFA-wereld. De Brit van Fnatic verloor met 1-4 in de upper bracket en werd daarna met 0-6 naar huis gespeeld door de andere finalist, matiasbonanno99.

De finale werd dus een Argentijns onderonsje. Maar wie een walkover van Nicolas99FC verwachtte, kwam bedrogen uit. De winnaar van de upper final had genoeg aan één zege, maar leek last te hebben van de druk. Daar maakte Matias Bonanno handig gebruik van. Bonanno, die door zijn kwalificatie in de lower bracket twee zeges nodig had, won het eerste duel met een totale score van 1-3 en dwong zo een nieuwe match af.

De kijkers werden zo getrakteerd op een tweede topwedstrijd in twee legs. Ook in de heenmatch maakte Bonanno indruk. De Argentijn won de eerste leg relatief eenvoudig met 2-0, en de trofee van de eChampions League leek binnen handbereik. Maar Nicolas99FC had een verrassing in petto. Hij sloeg keihard terug in de laatste leg en verpulverde zijn tegenstander met een ongelofelijke score van 7-0.

De Argentijnse derby eindigde dus in het voordeel van Nicolas99FC. Hij volgt OliverPN op als winnaar van de eChampions League en verliet de studio in Stockholm met de hoofdprijs van 75 000 dollar. Als bonus werd de trofee overhandigd door de Braziliaanse legende Kaka. Bonanno kreeg dan weer een troostprijs van 50 000 dollar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top