De goede ouderwetse rock-‘n-roll van Sloper

Graspop Metal Meeting |

Voor drumgeweld moet je bij Sloper zijn. Triggerfinger-drumbeest Marion Goossens heeft samen met Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk beslist om de drumsticks in symbiose te laten gaan en hebben Sloper opgericht. Hun classic rock kan op 17 juni worden bewonderd op Graspop, maar dat blijft niet het enige optreden van de band in ons land.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Sloper haalden drumsticksaffecionado’s Mario Goossens (50) en Cesar Zuiderwijk (73) er ook zanger-gitarst Pete Shoulder bij, de Engelse frontman van onder meer The Union, net als gitarist Fabio Canin. In 2020 bracht de band een titelloze, vier songs tellende ep uit. Vorig jaar werd die gevolgd door ‘Pulverise', hun eerste langspeler vol vette riffs en dubbele jungledrums.

Volgens Humo kan je het geluid van de band omschrijven als bluesy hardrock. Behalve zingen speelt Pete Shoulder dus ook gitaar en bas maar de klemtoon bij Sloper ligt uitaard op de drumbeulen achteraan, met Goossens en Zuiderwijk die zich regelmatig laten gaan tot een stevige drum battle.

Radar Love

Sloper is uiteraard niet de eerste band met twee drummers. Ook op de concertpodia waar bands als pakweg Thee Oh Sees, The Fall, King Gizzard & the Lizard Wizard, Godspeed You! Black Emperor, The Allman Brothers Band, Grateful Dead of Slipknot spelen of speelden, kon en kun je bij manier van spreken over de drumtoestellen en cimbalen struikelen.

Zuiderwijk en Goossens ontmoetten elkaar op een drumfestival in Nederland waar Triggerfinger samen met Golden Earring ‘Radar Love’ speelden. Het klikte tussen de twee en toen Goossens op een dag tegen Zuiderwijk vertelde dat hij een aantal songs met zijn vriend Jan Paternoster van Black Box Revaltion ging opnemen, en dat hij daarvoor twee drummers wilde, moesten ze meteen aan een band denken. Eens dat Jan afhaakte, kwamen Fabio Canin en Pete Shoulder er al snel bij en was Sloper geboren.



Amuseren

De agenda voor deze zomer van het kwartet is inmiddels goed gevuld. Na Graspop volgen nog optredens in Paal op Paal op Stelten (5 augustus), de Lokerse Feesten (7 augustus) en Rock Monsieur op 10 september in Hamont-Achel. En ook in Nederland begint het aardig te lopen want momenteel zijn er een negental optredens geboekt. “We denken er niet te veel over na”, zegt Goossens in een interview met Het Nieuwsblad. “We doen dit om ons te amuseren. Daarmee zeg ik niet dat dit een hobbyproject is. Ik zie Sloper als een volwaardige band.”

“Ik wil dat groepen naar Sloper kijken en zeggen: Twee drums? Hell yeah”, vervolgt Zuiderwijk in datzelfde interview met Het Nieuwsblad. “Je zal zien, wij lossen eigenhandig de werkloosheid onder drummers op!”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top