Noa Lang wil zich voor zijn transfer nog één keer tonen in België

Sport | De Rode Duivels staan vrijdag tegenover Nederland in de Nations League. Het is voor Noa Lang een uitgelezen kans om zich nog een laatste keer te tonen op Belgische bodem. AC Milan wordt steevast genoemd als potentieel nieuwe club van de flankaanvaller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kampioenschappen en de Europese bekers zijn afgerond en het seizoen wordt afgesloten met wedstrijden in de Nations League. De Rode Duivels beginnen aanstaande vrijdag 3 juni hun vierluik met een Derby der Lage Landen tegen Nederland. Voor Noa Lang zal het als Nederlands international een speciale wedstrijd worden in België.

De kans is zeer groot dat het voor Lang zijn laatste wedstrijd in België zal worden, als speler van Club Brugge tenminste. De ex-speler van Ajax zal uiteraard gebrand zijn op een uitstekende prestatie, want in het kalenderjaar 2022 waren zijn prestaties van een minder hoog niveau dan voordien.

Vaak op de bank

Onder Philippe Clement was Lang een onbetwistbare titularis, maar Alfred Schreuder zette hem meermaals op de bank. De man die voor 6 miljoen euro werd weggehaald bij Ajax, presteerde minder goed dan voordien en in 2022 was hij met amper 1 goal en 4 assists niet bepaald goed op dreef.

Dat kwam vooral door zijn nieuwe positie in het elftal. Lang komt het best uit de verf als hij als flankaanvaller in een 4-3-3 kan spelen, waar hij via de linkerflank met zijn dribbels en snelheid brokken kan maken. Schreuder positioneerde hem echter als schaduwspits en het is duidelijk dat Lang daar niet helemaal tot zijn recht kwam. Toch liep hij in de kijker van AC Milan.

Zal hij spelen?

Het is echter de vraag of hij met Nederland gaat spelen tegen België. Lang maakte onder Louis van Gaal zijn debuut bij Oranje en hij kreeg in oktober en november speelkansen tegen Letland, Gibraltar en Montenegro. Tegen Gibraltar was hij goed voor een assist. Tijdens de laatste interlandreeks in maart bleef hij echter op de bank gekluisterd tegen Noorwegen, Denemarken en Duitsland.

De kans is dan ook zeer klein dat Van Gaal hem in de basis zal droppen tegen België. Een invalbeurt zal ook deels afhangen van het wedstrijdverloop. De kans is dus aanwezig dat één van de absolute smaakmakers van de Jupiler Pro League vanaf de bank zal moeten toekijken in het Koning Boudewijnstadion.

Bekijk België - Nederland op vrijdag 3 juni vanaf 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top