Nostalgie voor de metalfans met Within Temptation op Graspop

Graspop Metal Meeting | De festivalzomer is op gang getrapt! Twee coronajaren lang hebben we het moeten missen, maar de tijd is weer aangebroken waarop we op overvolle weides onze favoriete artiesten aan het werk kunnen zien. Proximus Pickx brengt je alvast op de hoogte van wie je waar kan zien en maakt hier en daar een portretje van de grootste kleppers. Zoals Within Temptation, die je in juni niet mag missen op Graspop Metal Meeting. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat metal zich altijd underground bevindt en niet geschikt is voor op de radio, is al langer ontkracht. Een van de koplopers die het genre naar een breder publiek bracht is Within Temptation. De Nederlandse band werd opgericht in 1996 door excentrieke frontvrouw Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt. In de beginjaren waren ze enkel bekend bij fans van het genre, dat werd omschreven als gothic metal en symfonische metal. Het was pas vijf jaar later, in 2001, dat Within Temptation debuteerde bij het grote publiek. Toen schopte hun nummer 'Ice Queen' het tot radiohit. 

Met hun tweede single 'Mother Earth' was het zeker: de metalband had het gemaakt bij het grote publiek. Dat bewijzen ze met de snelheid waarop ze de hele wereld inpalmden, één land per keer. Awards en platina platen vlogen hen om de oren en in 2012 wisten ze het volledige Sportpaleis in Antwerpen uit te verkopen. Tien jaar later zijn ze weer in het land, want op 17 juni zetten ze de festivalweide van Graspop Metal Meeting op zijn kop. 



Nieuw album op komst

Omwille van de coronacrisis is het even stil geweest rond de band, die in februari 2019 haar laatste studioalbum uitbracht. 'Resist' brengt fans weer naar nieuwe muzikale oorden want anders dan gothic en symfonische, smeet Within Temptation nu ook wat EDM (Electronic Dance Music) in de mix. Sindsdien is het wachten geweest op nieuwe muziek en op nieuwe concerten. Maar aangezien dat laatste eindelijk in orde is, zal ook de nieuwe muziek niet achterblijven.

In een interview met Audio Ink Radio bevestigde zangeres Sharon den Adel dat de band van plan is om in de komende maanden meer nieuwe muziek uit te brengen. "We hebben pas twee nummers opgenomen, en we hebben een paar demo's die al ver gevorderd zijn. Uiteindelijk zal er een album komen, maar daar zullen we eerst nog wat extra nummers voor moeten schrijven. Al zal je er niet meer te lang op moeten wachten."

Ga meebrullen en dansen op Within Temptation op 17 juni op Graspop Metal Meeting. Meer info en tickets vind je hier. 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top