Alcaraz neemt ook Khachanov te grazen en maakt zich op voor duel met Zverev

Sport | Het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz (ATP 6) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. Hij versloeg in de vierde ronde (achtste finales) het Russische 21e reekshoofd Karen Khachanov (ATP 25) in drie sets: 6-1, 6-4 en 6-4. De partij duurde 2 uur en 16 minuten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Alcaraz neemt het in de volgende ronde op tegen Alexander Zverev (ATP 3). De Duitser, het derde reekshoofd, klaarde de klus in de achtste finales in drie sets tegen de Spaanse qualifier Bernabe Zapata Miralles (ATP 131): 7-6 (13/11), 7-5 en 6-3 na 2 uur en 48 minuten tennis.

De 19-jarige Alcaraz is het zesde reekshoofd op het gravel in Parijs en hij geldt ondanks zijn jonge leeftijd als een van de favorieten voor de titel. Alcaraz won dit seizoen al vier toernooien waarvan drie op gravel. De jonge landgenoot van Rafael Nadal, dertienvoudig kampioen op Roland Garros, trok naar Parijs met opeenvolgende titels in Barcelona en Madrid op zak.

Vorig jaar strandde Alcaraz op Roland Garros in de derde ronde. Als qualifier ging hij eruit tegen de Duitser Jan-Lennard Struff.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top