Thomas Pieters finisht als tiende in Dutch Open, Fransman Victor Perez wint

Sport | Thomas Pieters heeft met een slotronde van 69 slagen beslag kunnen leggen op een gedeelde tiende plaats in de Dutch Open (1.750.000 euro), die plaatsvond op de Bernardus golfbaan in het Nederlandse Cromvoirt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De voormalige KLM Open-winnaar putte op zijn eerste twaalf holes een eagle en drie birdies weg. Na enkele mindere afslagen die werden afgestraft met twee bogeys sloop hij, met een birdie op de zestiende hole, terug in de top 10. Op de laatste hole, een 525 meter lange par-5, waar hij de eerste drie dagen een birdie lukte, zag hij de bal na de afslag in het water verdwijnen. De zesvoudige European Tour-winnaar miste de par wat resulteerde in een bogey. Met zijn ronde van drie onder par eindigde de 30-jarige Antwerpenaar alsnog op de tiende plaats.

Pieters was na zijn ronde tevreden. "Ik heb in de laatste ronde vooral goed geput", liet de 30-jarige Antwerpenaar weten. "Enkele afslagen waren dan weer minder." Iets wat te vergelijken was met zijn prestatie in de Soudal Open waar hij ook in zijn eerste en zijn laatste ronde het betere golf liet zien.

In de eindstand had Pieters zeven slagen meer nodig dan de Fransman Victor Perez, die zich in een play-off met een birdie op de vierde extra hole net iets beter toonde dan de Nieuw-Zeelander Ryan Fox. Voor de 29-jarige Perez is het zijn tweede European Tour-zege nadat hij in 2019 het Alfredd Dunhill Championship won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top