Wiebes maakt hattrick vol en wint eindklassement in de RideLondon Classique

Wielersport | Lorena Wiebes heeft ook de slotrit in de RideLonden Classique (WWT) gewonnen. De Nederlandse van Team DSM haalde het na 85,3 km in de sprint in Londen voor wereldkampioene Elisa Balsamo en Lotte Kopecky. Het is haar derde zege op drie etappes. Ze pakt ook de eindwinst in de Britse rittenkoers.

Door Belga

Deel dit nieuws

De slotrit, een criterium door Londen over slechts 85 km, werd met een rotvaart afgewerkt en ondanks aanvallen van Brodie Chapman, Amber Kraak, Julia Borgstrom was er nooit sprake van een echte vroege vlucht.

Op 17 km waagden Ally Wollaston en Krista Doebel-Hickok hun kans. Beide vrouwen reden een bonus van 25 seconden bij elkaar, maar eenmaal de sprintersploegen zich organiseerden werd het moeilijk voor de koploopsters. Wollaston kraakte als laatste op 7,8 km waarna de springvoorbereiding begon.

In de sprint stond andermaal geen maat op Lorena Wiebes die voor een hattrick zorgde. Kopecky finishte als derde, Shari Bossuyt werd zevende, Jesse Vandenbulcke eindigde als tiende. Wiebes pakt ook de eindwinst en volgt op de erelijst zichzelf op toen ze in 2019 won. In 2020 en 2021 werd de wedstrijd niet georganiseerd wegens corona.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top