Van der Poel hoopt nog beter te worden tegen de Tour

Wielersport | Mathieu van der Poel heeft het einde van z'n tweede grote ronde gehaald. In Verona knalde hij naar de derde plaats in de tijdrit. "Ik neem nu wat rust en ik hoop hier sterker uit te komen richting de Tour de France", sprak hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mathieu van der Poel won vorig jaar een etappe in zijn eerste grote ronde, de Tour de France en droeg ook de gele trui. Hij stapte vroegtijdig af om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen waar een onzichtbaar plankje vroegtijdig z'n olympische droom beëindigde. In deze Giro wilde hij het einde halen. Onderweg won hij ook de openingsrit en mocht hij enkele dagen met de roze trui op pad.

"Ik kijk terug op een mooie Giro", sprak hij na afloop bij Eurosport. "Met een heel korte voorbereiding na de klassiekers kwam ik hier aan de start en wilde ik graag dat roze. Dat is gelukt. Met de tijdrit en die tweede plaats na Girmay kwam ik nog twee keer dicht bij de zege, maar goed, meer zat er uiteindelijk niet in. Ik ga met een goed gevoel naar huis en ben deze Giro goed doorgekomen. Het is niet zo dat ik aan het spartelen was naar het einde en ik hoop hier sterker uit te komen richting de Tour. Met een paar dagen rust en nog een hoogtestage wil ik terug klaar zijn voor de Tour."

In de tijdrit van zondag eindigde hij als derde. "Om eerlijk te zijn, ik had onderweg niet het beste gevoel. Bergop kon ik niet de wattages rijden die ik voor ogen had. Ook daarna kon ik niet mijn zwaarste versnelling ronddraaien in de afdaling. Maar goed, het is niet dat ik anders aan die toptijd had kunnen raken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top