Weinig medische interventies op parcours van 20 kilometer door Brussel

Nieuws | De 42ste editie van de 20 kilometer door Brussel verliep rustig voor het Rode Kruis, dat enkel moest tussenkomen voor kleine verwondingen, zoals blaren op de voeten. Rond 14 uur hadden de hulpdiensten 249 keer moeten tussenkomen. Vier mensen moesten wel naar het ziekenhuis voor meer complete verzorging, aldus Nancy Ferroni, woordvoerster van het Franstalige Rode Kruis.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het vertrek van de 20 kilometer door Brussel was in het Jubelpark, waar tienduizenden deelnemers in verscheidene golven aan hun tocht door de hoofdstad begonnen. Verscheidene toegangswegen tot Brussel waren enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Koningin Mathilde nam deel bij de wandelaars, haar zoon prins Emmanuel liep de 20 kilometer

In de marge van het evenement was er op de site van het Jubelpark een actie van Greenpeace. De milieuorganisatie hekelde de sponsoring door TotalEnergies van de 20 kilometer door Brussel. Elk jaar schuift de energiemultinational de organisatie een cheque van 50.000 euro toe. Aan de gebouwen aan de aankomstlijn ontrolden de activisten twee grote spandoeken met de boodschap: "Congrats runners, you did it! Next year without toxic sponsor TotalEnergies?".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top